Nacrtaj mi krigl

Još piva u Noći muzeja

P.N.   |   29.01.2010.     2752

Još piva u Noći muzeja
U večerašnju manifestaciju Noć muzeja uključit će se i Zagrebačka pivovara, u kojoj se održava dio programa Muzeja grada Zagreba. Naime, Pivovara se pojavljuje kao partner Muzeja, te će se u njenom tvorničkom krugu u Ilici 222 održati svojevrsna „noć otvorenih vrata“. Naime, posjetitelji će moći razgledati tvorničke zgrade Pivovare, vrijedne građevine s kraja 19. stoljeća.
Osim toga, u Zagrebačkoj pivovari moći će se vidjeti i prigodna izložba, te film o povijesti pivovare, a priprema se i prezentacija rituala točenja piva, degustacija piva, te beershop u kojem će se moći po povoljnim cijenama kupiti reklamni materijali Zagrebačke pivovare.
Dakle, osim u Virovitici, gdje Gradski muzej priređuje čak dvije pivske izložbe, uz neizostavno točenje piva, pivu je posvećen i dio zagrebačkog programa. Inače, ova manifestacija svake godine privlači sve više pozornosti, a nadajmo se da će ovogodišnje uključivanje piva u Noć muzeja biti putokaz koji će ubuduće slijediti i drugi.
U najavi Hrvatskog muzejskog društva, organizatora manifestacije možemo pročitati i ovo:
Noć muzeja 2010 održat će se 29. siječnja, od18 sati do sat iza ponoći, u organizaciji Hrvatskoga muzejskog društva. Bit će to šesta Noć muzeja u kojoj će posjet muzejima koji sudjeluju u akciji biti besplatan. Tiskani promidžbeni materijal akcije dijelit će se posjetiteljima muzeja besplatno.
U Noći muzeja sudjeluje 96muzeja, galerija i srodnih kulturnih institucija u 35 gradova: Bjelovar, Biograd na Moru, Čakovec, Dobrinj, Dubrovnik, Đakovo, Gospić, Karlovac, Kastav, Kaštel Lukšić, Klanjec, Koprivnica, Makarska, Novigrad, Opatija, Osijek, Pakrac, Požega, Pula, Punat, Rijeka, Samobor, Sisak, Slatina, Slavonski Brod, Split, Šibenik, Trakošćan, Valpovo, Velika Gorica, Vid, Virovitica, Vukovar, Zadar, Zagreb.
Popratna događanja i usluge u Zagrebu:
- Radio 101 - emitiranje uživo programa Radija101 s radijskim DJ-om uz laserski show, od 19 do 01 sati ispred prostora HNK
- ZET u Noći muzeja osigurava besplatni prijevoz tramvajima linije Noći muzeja i mini-busevima (raspored u programskoj knjižici)
- Udruženje ugostitelja grada Zagreba omogućilo je produženo radno vrijeme gostiteljskih objekata (do 01.00) na liniji kretanja posjetitelja zagrebačkih muzeja. Objekti će biti označeni zaštitnim znakom Noći muzeja.
- Vatromet u 23.00 sata

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Tko ide u krčmu – hrani tuđu djecu.
Hrvatska izreka

Nacrtaj mi krigl

Lavric - Evropa_47
Lavric - Evropa_47

Najnovije iz kategorije Nacrtaj mi krigl