Jarčev rogati krigl

  Europa         P.N.         10.11.2009.
Jarčev rogati krigl
Na smotri svjetskog dizajna Designblok 2009. predstavio se i češki dizajner Jan Čapek s kreacijom nazvanom Jarčev rogati krigl. Riječ je o unikatnom vrču za pivo, koji je izniman i po izgledu i po tehnologiji proizvodnje, kojom štedi čak trećinu materijala. Jarčev (Kozlov) rogati krigl izrađen je u posebnoj nakladi od 50.000 komada, koji će biti podijeljeni pivopijama u nagradnom natječaju.
Jarac je, dakako, Kozel, jedno od najpoznatijih čeških piva iz pivovare Velike Popovice. Kozel je pivo koje ima dugu tradiciju i upravo se na tradiciji bazira njegov image, pa je i novi dizajn stvoren na tom temelju. Bačvasta forma krigla dodatno je naglašena otvorenim uhom, koje ujedno simbolizira kozji rog.
Da bi dobio željeni oblik, morao je proizvođač osvojiti posebnu tehnologiju, a ona je omogućila smanjiti težinu krigla za trećinu, u odnosu na klasične staklene čaše. Time se štedi i materijal i upotrijebljena energija. Ujedno to znači da će krigl biti i lakši za držanje, što dodatno pospješuje ergonomski oblik krigla. kompletni proces nastajanja novog krigla, od probnih primjeraka do serijske proizvodnje, trajao je dvije godine.
Prva serija limitirana na 50 tisuća komada namijenjena je pivopijama, kojima će biti podijeljena u nagradnoj igri, koja je vrlo jednostavna. Treba samo skupiti 40 naljepnica s piva Velikopopovecky Kozel Svijetli, Crni, 11 0, Medium ili Premium i poslati ih na adresu pivovare, koja će poštom poslati krigl. Najsretniji sudionici igre osvojit će vikend u staklani, tijekom kojega će moći sami napuhati svoj krigl.
 
Izvor: freshin.cz
 
 


Najnovije iz kategorije Europa
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće