Jack. Crni Jack.

  Medvedgrad         P. N.         27.10.2021.
Jack. Crni Jack.

Crni Jack, pivo u stilu crni india pale ale, je interesantno pivo, po alkoholu možda jače nego što djeluje na prvu. Pivo je sladnog karaktera, bogatog okusa kave i tamne čokolade. Cilj je bio da se osjeti i aroma slada i aroma hmelja. Ovo je sezonski veteran Medvedgradove ponude, a sada je pravo vrijeme za njegov povratak.

Crna IPA – Alc 6,3% – IBU 55

Magloviti listopad njegovo je vrijeme...

Napravljen od četiri vrste slada i četiri vrste američkih hmeljeva, očarat će vas okusom kave i voćnom aromom. Prišuljat će vam se te note prženog slada i ne budete li pazili, ovaj šarmatni lopov ukrast će vam srce i za njime ćete patiti kad ga više ne bude bilo.

Crni Jack. Dostupan od danas na web shopu pivovara-medvedgrad.hr/zamado i u pivnicama Medvedgrad. Za sada, poručuje Pivovara Medvedgrad.

Podsjetimo se, Crni Jack je crni India pale ale napravljen od četiri vrste slada i četiri vrste američkih hmeljeva. Dva puta je suho hmeljen a u okusu prevladavaju note prženog slada. Crna IPA je novi, moderni pivski stil kojeg karakterizira izraziti hmeljni karakter, relativno visok postotak alkohola i jak okus prženog, tamnog slada. Ima 15 posto ekstrakta i  6,3 posto alkohola. IBU je 55. Crni Jack u bocama se neće služiti u pivnicama Medvedgrada, tamo će samo točiti. 

„Crni Jack je interesantno pivo, po alkoholu možda jače nego što djeluje na prvu. Pivo je sladnog karaktera, bogatog okusa kave i tamne čokolade. Cilj nam je bio da se osjeti i aroma slada i aroma hmelja", objasnio je kuhar piva i glavni tehnolog pivovari Medvedgrad Božo Kostanjčar, kada je prije pet godina Crni Jack nakon što je neko vrijeme bio dostupan samo na točionicima, krenuo u distribuciju u bocama.

Na etiketi piva je u prvom planu Crni Jack iz kultne zagrebačke serije Smogovci  koji na biciklu, pod okriljem noći, bježi s ukradenom torbicom zajedno sa svojim prijateljem Kumpićem. Crni Jack, iako lopov, u seriji je prikazan kao šarmantni fakin. Za potrebe pivske etiketu nacrtao ga je Vedran Klemmens, a dizajnerica etikete je Andrea Knapić.Najnovije iz kategorije Medvedgrad
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće