INOVATIVNI PROIZVOD

Izotoničko bezalkoholno pivo

  Slovačka         P. N.         19.12.2023.
Izotoničko bezalkoholno pivo

Višegodišnji trend povećane potražnje za bezalkoholnim pivom i pivom sa sniženim udjelom alkohola tjera pivare na traganje za novim opcijama. Najnovija vijest iz Slovačke kaže da je u godišnjem izboru za najinovativniji proizvod tamošnje Prehrambene komore pobijedio mješavina izotoničkog napitka i bezalkoholnog piva nazvana Great Warior.

Prehrambena komora Slovačke organizirala je ove godine šesto godišnje natjecanje za nagradu Komore. Prehrambene tvrtke natjecale su se sa svojim proizvodima za pobjedu u dvjema kategorijama – Inovativni proizvod i Održivost. Unatoč teškom razdoblju, koje je znatno povećalo ulazne troškove za prehrambene djelatnosti i utjecalo na ponašanje potrošača, proizvođači hrane ponovno su svojim potrošačima donijeli zanimljive inovacije, navodi organizator u izvješću o provedenom natjecanju.

U kategoriji Inovativni proizvod prvo mjesto i godišnju nagradu Komore osvojila je tvrtka Arch caffe, s.r.o. za svoje izotonično bezalkoholno pivo NILIO Great Warrior.

„Ovaj novi proizvod jedinstvena je kombinacija piva i isotonic pića. Tako sportašima i aktivnim osobama osigurava sve potrebne hranjive tvari i minerale potrebne za regeneraciju nakon tjelesnog napora. NILIO Great Warrior napravljen je od kvalitetnih sastojaka i ne sadrži šećer ni gluten. Dostupan je u dva okusa, grejpfrut i limun“, navodi Komora u obrazloženju nagrade.

Veliki ratnik osvaja Bratislavu. Terase su već otvorene i možete uživati ​​u pivu na svježem zraku. Upoznajte Bratislavu s našim najnovijim članom obitelji Nilio GREAT WARRIOR koji će već od prvog gutljaja u vama probuditi snagu ratnika. U ponudi smo imali i Čumila, jednu od najpoznatijih skulptura u Bratislavi,“ hvali se pivovara Nilio na Facebooku prodorom svoga piva iz Liptovskog Mikulaša u glavni grad, pa daje i zanimljivo pojašnjenje vezano uz slavnu skulpturu koja plijeni pozornost turista u Bratislavi: „U raznim stranim medijima postoji pogrešno etiketiranje Čumila, npr. za vojnika, jer misle da nosi kacigu. Ako pažljivo pogledate kip, vidjet ćete da je to smotana kapa s vunenom kuglicom na vrhu.“ Autor ovog brončanog kipa je kipar, akademski slikar, grafičar i umjetnik Viktor Hulík.  

Pivovara Nilio utemeljena je 2020. godine u mjestu Liptovski Mikulaš i specijalizirana je za kvalitetno bezalkoholno pivo. „Naš interes bio je ne samo ponuditi vrhunsko bezalkoholno pivo punog okusa, što je karakteristično za suvremena craft piva,“ navodi pivovara na svojoj web stranici. „Jedinstveni recept više od dvije godine priprema naš majstor pivar Juraj Vongrej, koji je usavršio svoje umijeće spravljanja bezalkoholnog piva punog okusa i izuzetnog mirisa. Nilio je visokokvalitetan proizvod čiji je cilj pružiti gastronomski doživljaj svim ljubiteljima piva za vrijeme radnog ručka, prije teškog sportskog nastupa ili vožnje u automobilu.“

Podijelite

   

Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivuArhivNacrtaj mi krigl


Knjiga Pivovara Daruvar

Knjiga Pivovara Daruvar
Najnovije iz kategorije Slovačka
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće