Iz PriMariusa stigao Diverzant

  Craft         P. N.         07.03.2022.
Iz PriMariusa stigao Diverzant

Novo pivo na hrvatskoj craft sceni zove se Diverzant i dolazi iz craft pivovare PriMarius. To je dvostruko hmeljena sočna IPA, koja se odlikuje s velikih 6,1 posto alkohola i gooolemih 68 IBU jedinica gorčine. Po Zagrebu se već dobrano rasprostrla a očekujemo je i u drugim dijelovima zemlje.

Primijetit ćete da ovo pivo izgleda kao reakcija na rusku agresiju na Ukrajinu, jer diverzant na etiketi nosi maskirnu potkošulju i maskirnu bradu, moto SF – SN! i parolu Prepreke sušim, okuse eksplodiram, endorfin oslobađam! Ne znaš šta te snašlo... To se, pak, slučajno poklopilo, jer pivo je skuhano, pa i kršteno, prije ruske invazije. „Ispalo je gotovo proročanski,“ kaže gazda PriMarius pivovare Mario Žerjav:

„Kaj se tiče Diverzanta, piva je rađena prije eskalacije situacije, tako da je i ime smišljeno ranije, ali kao da smo predosjetili sranje. Diverzant je DDH juicy IPA opako zahmeljena hmeljevima Idaho 7, El Dorado, Mosaic i Sabro. Ima 68 IBU i 6,1% ABV.“

„Kroz zadnje dvije godine, unatoč pandemiji, imamo konstantan značajan rast prometa,“ nastavlja Mario. „Početkom prošle godine nabavili smo dva nova fermentora od 2.000 litara te smo s njima povećali kapacitet proizvodnje za 50 posto. Trenutno smo u fazi upogonjavanja automatizirane punilice boca kojom ćemo ubrzati proces, odnosno dodatno povećati kapacitet… Plan je i u ovoj godini zadržati rast prometa, a što se tiče novih piva, izbacujemo ih povremeno kad uhvatimo vremena skuhati nešto novo.“

PriMariusu želimo nastavak tog tenda rasta, a Diverzantu želimo brzo osvajanje terena. Gdje ga mogu popiti Zagrepčani pobrojao je Marko Ožegović na svom Pivariumu, pa bacite pogled.

Tagovi

Pivo   craft   Diverzant   PriMarius   Zagreb  


Najnovije iz kategorije Craft
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće