Pivnica.net
Banner

Craft

Iz PriMariusa stigao Diverzant

P. N.   |   07.03.2022.     901

Iz PriMariusa stigao Diverzant

Novo pivo na hrvatskoj craft sceni zove se Diverzant i dolazi iz craft pivovare PriMarius. To je dvostruko hmeljena sočna IPA, koja se odlikuje s velikih 6,1 posto alkohola i gooolemih 68 IBU jedinica gorčine. Po Zagrebu se već dobrano rasprostrla a očekujemo je i u drugim dijelovima zemlje.

Primijetit ćete da ovo pivo izgleda kao reakcija na rusku agresiju na Ukrajinu, jer diverzant na etiketi nosi maskirnu potkošulju i maskirnu bradu, moto SF – SN! i parolu Prepreke sušim, okuse eksplodiram, endorfin oslobađam! Ne znaš šta te snašlo... To se, pak, slučajno poklopilo, jer pivo je skuhano, pa i kršteno, prije ruske invazije. „Ispalo je gotovo proročanski,“ kaže gazda PriMarius pivovare Mario Žerjav:

„Kaj se tiče Diverzanta, piva je rađena prije eskalacije situacije, tako da je i ime smišljeno ranije, ali kao da smo predosjetili sranje. Diverzant je DDH juicy IPA opako zahmeljena hmeljevima Idaho 7, El Dorado, Mosaic i Sabro. Ima 68 IBU i 6,1% ABV.“

„Kroz zadnje dvije godine, unatoč pandemiji, imamo konstantan značajan rast prometa,“ nastavlja Mario. „Početkom prošle godine nabavili smo dva nova fermentora od 2.000 litara te smo s njima povećali kapacitet proizvodnje za 50 posto. Trenutno smo u fazi upogonjavanja automatizirane punilice boca kojom ćemo ubrzati proces, odnosno dodatno povećati kapacitet… Plan je i u ovoj godini zadržati rast prometa, a što se tiče novih piva, izbacujemo ih povremeno kad uhvatimo vremena skuhati nešto novo.“

PriMariusu želimo nastavak tog tenda rasta, a Diverzantu želimo brzo osvajanje terena. Gdje ga mogu popiti Zagrepčani pobrojao je Marko Ožegović na svom Pivariumu, pa bacite pogled.

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl
Najnovije iz kategorije Craft