TROOPER PROGRESSIVE LAGER

Iron Maiden pivo u Njemačkoj

  Pivo i glazba         P. N.         08.04.2023.
Iron Maiden pivo u Njemačkoj

 

Britanska heavy metal grupa Iron Maiden ima već punih deset godina vlastito pivo nazvano Trooper po istoimenoj pjesmi s albuma Peace of Mind iz 1983. godine, a na desetu godišnjicu pivo dobiva novu inačicu. Uz ale koji se kuha u Britaniji, sredinom svibnja, baš uz početak velike europske turneje stiže Trooper Progressive Lager, koji se kuha u Njemačkoj.

„Trooper Beer grupe Iron Maiden već je postalo legendarno, poput samog benda ili njegove maskote Eddieja, a baš na vrijeme za početak europske turneje The Future Past Tour, koja traje od svibnja do kolovoza, stiže novi Trooper u kojem će moći uživati njemački fanovi grupe,“ piše njemački portal Getränke News.

Pivo Trooper ale nagrađivano je na festivalima, a najdraža nagrada mu je pohvala žednih pivopija, koji su ga u deset godina kuhanja popili u preko 35 milijuna primjeraka.

Novi uvarak, pivo nazvano Trooper Progressive Lager kuhaju pioniri njemačkog crafta, münchenska pivovara Crew Republik, koja je pivo kreirala prema zamisli i uz nadzor pjevača Iron Maidena Brucea Dickinsona. A ispalo je, kažu vlasnici Crew Republika Mario Hanel i Tim Schnigula, baš onako kako je Dickinson zamislio – zlatno žute boje, svježe i bogato zahmeljeno.

„Bilo je zabavno raditi s Timmom, Mariom i cijelim timom Crew Republica, koji su bili tako cool i ambiciozni od samog početka“, kaže Dickinson, uvjeren da će fanovi Maidena voljeti pivo. „Veselim se što ću vam ga predstaviti na početku naših europskih koncerata i naših rasprodanih nastupa u Njemačkoj ove godine.“

Nova varijanta piva Trooper ima pet volumnih postotaka alkohola i bit će dostupna diljem Njemačke u limenkama i bocama od sredine svibnja. Na etiketi maskota Iron Maidena Eddie drži logo Crew Republica, šišarku hmelja.

Dogovor s Iron Maidenom također uključuje sudjelovanje pivarske grupe Bitburger, koja s münchenskoj craft pivovarom Crew Republika od siječnja 2022. ima sporazum o partnerstvu, koje bavarskim zanatlijama omogućava široku distribuciju piva, a u slučaju piva Trooper to je naročito važno. Kako navode iz tvrtke, ciljevi dugoročnog partnerstva su proširiti nacionalnu dostupnost piva Crew Republic te povećati tržišne udjele u segmentu craft piva na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Godine 2011. dvojica osnivača, Mario Hanel i Timm Schnigula, napustili su svoje uredske poslove i krenuli u posao s craft pivom sa sustavom za kućnu pripremu piva u zajedničkom stanu u dvorištu u Münchenu. Od tada Crew Republic predvodi zanatsko pivarsko bavarske prijestolnice . Tvrtka ima 15 zaposlenih, a od 2015. ima svoju vlastitu pivovaru u Münchenu-Unterschleißheimu.

S ukupnim prometom od 729 milijuna eura (2022.), Bitburger Braugruppe jedna je od vodećih pivarskih grupacija u Njemačkoj. Tvrtka posjeduje brendove Bitburger, König Pilsener, Königsbacher, Köstritzer, Licher i Nette. Osim toga, postoji partnerstvo u prodaji s Benediktiner Weißbräu GmbH. Pivovarska grupa je obiteljski posao i sada ga vodi sedma generacija.

Za one koji žele znati više:

Iron Maiden Trooper

Trooper obara rekordeNajnovije iz kategorije Pivo i glazba
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće