Ima i jeftinih biergartena

  Oktoberfest         P. N.         11.07.2022.
Ima i jeftinih biergartena

Kada je službeno objavljeno da je vijeće grada Münchena odlučilo da će se nakon dvogodišnje pandemijske stanke ove godine održati slavni pivski festival Oktoberfest, svi su se nemalo obradovali i već vidjeli kako ogroman prostor Theresienwiesna puca po šavovima od prekomjerne posjećenosti.

No, kada je obznanjeno da će cijene piva biti u prosjeku za čak petinu (točno 19,82 posto) veće nego na posljednjoj fešti 2019. godine, te da će iznositi od 12,80 do 13,80 eura za mass (litreni vrč) oduševljenje je značajno splasnulo, jer pivo nije jedini trošak na Oktoberfestu, a poskupljuje sve.

Ipak, na svoje mogu doći i pivoljupci plićeg džepa, doduše ne na samom Oktoberfestu, jer tamo su cijene takve kakve jesu, ali u glavnom gradu Bavarske na svakom se koraku nalazi neki od brojnih prekrasnih biergartena, vrtnih pivnica s jedinstvenom atmosferom, kakvu može ponuditi samo pivska prijestolnica svijeta.

Portal Merkur.de, web mjesto istoimenog münchenskog dnevnika, donosi pregled cijena hrane i piva u biergartenima Olympia Alm, Mini-Hofbräuhaus, Finnerl’s Gartenoase, Naturfreundehaus, Leiberheim, Insel Mühle, Wintergarten, Mühlenpark, Kleine Villa Flora i Zum Brunnergarten, dakle u deset malih i manje poznatih vrtnih pivnica, gdje se litra piva može dobiti za osam, pa i za šest i pol eura, a to je upola jeftinije nego na Oktoberfestu.

„Tko vozi bicikl, šeće ili luta ulicama, treba malo pojačanja, a ono se najlakše može pronaći u nekoj od lijepih münchenskih vrtnih pivnica,“ piše Merkur. „Mass piva, pola pečenog pileta ili porcija sira stoje na mnogim mjestima oko deset eura. No, ne mora biti baš tako, a dokaz je niz malih biergartena, koje smo posjetili istražili njihovu ponudu i cijene.“

Primjerice, u biergartenu Olympia Alm salata s kobasicom stoji 8 eura, sir isto 8, hot dog 3,50, pomfrit 5 eura, riblji sendvič 4,50 a mass piva Ayinger 8.

Cijene jela su u ostalim vrtnim pivnicama podjednake, a i pivo se kreće oko tih osam eura i manje, pa ćete tako u Mini Hofbräuhausu mass piva kuće (Hofbräu) platiti 7,50 eura. u Finnerl’s Gartenoase sjajni Hacker Pschorr je još za nijansu jeftiniji – 7,40, a isto pivo u Naturfreundehausu stoji deset centi više, 7,50 eura. U Leiberheimu se toči Erhartinger za 8,60, u Insel Mühle Augustiner za 8,40, u Wintergartenu također Augustiner za okruglih osam eura. Mühlenpark nudi Hacker Pschorr za 7,60 eura, Kleine Villa Flora Augustiner za 7 eura a  Zum Brunnergarten Löwenbräu za 6,50 eura.

Ako planirate put u bavarsku prijestolnicu, bez obzira na Oktoberfest ovo je dobro znati, a kompletan pregled sa svim cijenama, te adresama i radnim vremenom dotičnih biergartena možete pročitati u članku na Merkur.de.

Tagovi

Pivo   Biergarten   mass   vrtna pivnica   München  


Najnovije iz kategorije Oktoberfest
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće