I Pulfer kuha za Ukrajinu

  Ukrajina         P. N.         05.05.2022.
I Pulfer kuha za Ukrajinu

Agresivni rat Rusije u Ukrajini nažalost još uvijek traje, a i ne vidi mu se konca, pa tako ukrajinski narod treba svu moguću pomoć i podršku. Od prvog dana ruske invazije u prikupljanje novčane pomoći uključili su se i pivari diljem svijeta koji kuhaju posebna piva i prihod uplaćuju u humanitarne fondove za Ukrajinu. Pridružila im se i craft pivovara Pulfer.

Dakle, osim zbrinjavanja izbjeglica, pružanja mogućnosti zaposlenja, prikupljanja novca i slanja materijalne pomoći, u nas se na karakterističan način – kuhanjem posebnih piva, uključuju i pivovare. Nakon Nove runde i njezina Hoppy Aida, te Varionice i Bojana Grdinića, čiji je uvarak još u fazi nastajanja i na točionike će za koji tjedan (ne zaboravimo i Medvedgrad koji je za Ukrajinu donirao zarada svog web shopa), evo i Pulfera.

Pulfer Brewery je skuhao pivo Beer Not Bombs u stoilu new england pale ale  od čije prodaje jedna desetina ide u humanitarne svrhe za Ukrajinu. Kao i kod Nove runde novac ide  organizaciji  Dobro Dobrim DoDo. #to se tiče piva Marko Ožegovića na svom Pivariumu opisuje ga kao pivo, čije tijelo čini tipična NE kombinacija pale ale slada, zobi i pšenice, koju je East Coast kvasac odveo do 5.4% alkohola. Nisu puno filozofirali s hmeljnom postavom - Citra i Sabro su u whirlpoolu, a i suho hmeljeno je s njima, makar u podređenoj ulozi iza motueke koja je također donijela note tropskog voća i agruma. Sočno i voćno, klasika kakva bi trebala odgovarati praktički svim ljubiteljima hmeljnog!

Pulferovo pivo za Ukrajinu toči se u lokalu Hendrix Pub Zagreb 

U međuvremenu i dalje se širi mreža pivovara pod okriljem zajednice Brew for Ukraine koje kuhaju specijalne šarže od prodaje kojih novac ide u humanitarne fondove. Sve je rašireniji trend i kuhanje piva po receptima ukrajinskih pivovara ili kuhanje poznatih ukrajinskih pivskih marki, što su naročito dobro prihvatile američke pivovare, i to ne samo craft, nego i velike. Pa i ona najveća, pivovara Anheuser Busch, koja će tijekom svibnja početi kuhati najpopularniju ukrajinsku marku piva Chernigivske (Чернігівське), koju će proizvoditi u pivovari Anheuser-Busch's Newark, New Jersey, a prodavati će se točeno u Los Angelesu, New Yorku, Chicagu, Houstonu i Phoenixu. Osim zarade od prodaje ovog piva AB InBev će humanitarnim organizacijama koje prikupljaju pomoć za ukrajinski narod donirati pet milijuna dolara. Podsjetimo, najveći svjetski pivar odlučio je zbog rata u Ukrajini obustaviti poslovanje u Rusiji i prodati svoj udio u tamošnjem pivskom biznisu.

Tagovi

Pivo   Ukrajina   Pulfer   ANInBev  

Podijelite

   

Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivuArhivNacrtaj mi krigl


Knjiga Pivovara Daruvar

Knjiga Pivovara Daruvar
Najnovije iz kategorije Ukrajina
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće