DAN DOWNOVA SINDROMA     

I pivovara može pomoći

  SAD         P. N.         21.03.2023.
I pivovara može pomoći

Današnji kalendarski prvi dan proljeća ujedno se obilježava i kao Svjetski dan osoba s Downovim sindromom. Kava s kromosomom viška, akcija u daruvarskom lokalu City cafe u kojoj goste poslužuju članovi udruge Korak dalje koji imaju Downa sjajan je način podizanja svjesnosti o ovoj bolesti. U svijetu je puno primjera kako se i pivovare mogu uključiti, pa predstavljamo neke od njih.

Američka craft pivovara Rubber Soul Brewing Co. iz Hummelstowna u Pennsylvaniji poziva pivopije da danas posjete njihov taproom i popiju Down the Hatch (IPA, 6 posto alkohola) i tako pomognu rad organizacije koja skrbi o osobama s Downovim sindromom, kojima je posvećen današnji dan, poznat i kao 3.21 Day. Naime, čak polovica ukupnog prihoda ostvarenog prodajom ovog piva ide u ovu humanitarnu svrhu.

Više pivovara udrugama koje skrbe osobama s Downovim sindromom pomažu i putem projekta The Tri-21 koji je 2015. godine pokrenula craft pivovara Griffin Claw Brewing Company iz Birminghama u Michiganu a koji poziva sve zainteresirane pivare da kuhaju kolaboracijska piva za pomoć udrugama Down sindroma.

Projekt TRI-21 je moj rad iz ljubavi od 2015. kada je moj drugi sin, Ian, rođen s Downovim sindromom. Od prvih nekoliko tjedana kada se rodio, kroz glavu mi je uvijek prolazila misao kako mogu iskoristiti ovu nevjerojatnu industriju prepunu sjajnih ljudi za podizanje svijesti o Downovom sindromu, kaže Pat Craddock, financijski direktor pivovare Griffin Claw.

Partner projekta je GiGi's Playhouse, centar za postignuća za osobe s Downovim sindromom, koji je 2003. godine utemeljila Nancy Gianni u Hoffman Estates. Počašćeni smo partnerstvom s tvrtkom Griffin Claw Brewing Company i njihovim suradnicima u ovoj nevjerojatnoj misiji podizanja svijesti i prihvaćanja osoba s Downovim sindromom, kaže Josh Binder iz Gigi's Playhousea. Imajući priliku surađivati ne samo s roditeljem dijete s Downovim sindromom, ali i s organizacijom i zajednicom koja vjeruje u našu misiju pravi je blagoslov. Često koristimo frazu jači-zajedno, a projekt Tri-21 savršen je primjer okupljanja različitih zajednica za zajednički cilj.

Svaka pivovara može posjetiti www.tri21project.com, registrirati se za sudjelovanje i preuzeti sve informacije uključujući recept, ilustracije naljepnica i kodove za popust za sirovine od dobavljača koji sudjeluju. Projekt TRI-21 traži da se dio prihoda od piva Projekta TRI-21 donira GiGi’s Playhouse.

Projekt TRI-21 je svjetska, otvorena pivska suradnja stvorena za podizanje svijesti o osobama s Downovim sindromom, tijekom Svjetskog mjeseca Downovog sindroma (listopad), i povećanje podrške za GiGi's Playhouse. GiGi's je centar za postignuća Downovog sindroma osnovan na Srednjem zapadu koji je narastao na više od 50 lokacija od obale do obale diljem Sjedinjenih Država, s ciljem promjene načina na koji svijet gleda na Downov sindrom dok šalje globalnu poruku prihvaćanja za sve . Bilo koja pivovara može sudjelovati, recept je dizajniran da bude fleksibilan, umjetničko djelo je javno, a ime je vaše.

Molimo da dio prihoda ide u lokalnu GiGijevu igraonicu ili se može poslati GiGijevom sjedištu. Koliko god se radi o prikupljanju novca, ovo je prilika da se povežete s lokalnom organizacijom koja obavlja izvanredan posao u vašoj zajednici za koji možda nikada niste čuli, poručuju iz pivovare Griffin Claw.

Naravno, Griffin Claw i Rubber SDoul , kao i GiGi’s Playhouse su nam podaleko, ali blizu je daruvarski City cafe ili koji drugi kafić sa sličnom akcijom u kojem možete ne samo dati skroman doprinos kupovinom humanitarne kave, nego i osobno upoznati osobe s Downovim sindromom i doznati više od organizaciji koja im pomaže. I ne zaboravite obuti čarape različitih boja.

Tagovi

Pivo   Down sindrom   pivovara   3.21  


Najnovije iz kategorije SAD
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće