Hrvatska također u pivskom minusu

  Pivarska industrija         P.N.         03.02.2009.
Hrvatska također u pivskom minusu
Jasno je da ono što opterećuje svjetsku ekonomiju, a logično pogađa i industriju i tržište piva, ne može izbjeći nitko, i pitanje je samo u kojoj će mjeri kriza ugroziti poslovanje hrvatskih pivara. Već smo objavili vijesti o utjecaju recesije na pad proizvodnje i potrošnje piva u britaniji i Njemačkoj, slične informacije stižu i iz drugih svjetskih pivskih velesila, Sjedinjenih Država i Češke, a danas Jutarnji list objavljuje podatke o stanju u Hrvatskoj. Prema brojkama Udruženja industrije piva, još smo dobro i prošli.
Naime, kako je izjavio predsjednik Udruženja Pero Ivanković, u Hrvatskoj je prošle godine prodaja piva pala za 1,5 posto. U 2007. godini, naime, prodano je 3,75 milijuna hektolitara piva, a prošle godine za 57 tisuća hektolitara manje. Kao razlog, cehovska udruga navodi loše vremenske prilike, što ukazuje da Hrvati još uvijek pivo tretiraju kao sezonsko piće, i manje ga piju za hladnijih dana. Prema predviđanjima stručnjaka, negativni će se trend nastaviti i ove godine, kada se očekuje pad za jedan do dva posto, ali ovoga puta zbog recesije i zabrane pušenja.
 
 


Najnovije iz kategorije Pivarska industrija
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće