Hokejaši prognali pivo

  Pivo i sport         P.N.         08.03.2010.
Hokejaši prognali pivo

Mi godinama idemo na utakmice, i onda nam naprave ovo - žali se stariji gospodin na pauzi hokejaške utakmice u dvorani Rondo u Brnu, gdje svoje utakmice igra tamošnji hokejaški klub Kometa. Da bi ponovo ušao na tribine, gledati nastavak utakmice, morao je skoro unu čašu piva baciti u koš za smeće. S pivom se, naime, u dvoranu ne može.Neki se doduše slažu s novim stanjem stvari, misle da ledu na kojem se igra hokej i pripadajućoj temperaturi zraka pivo ne paše. Oni su, međutim, u manjini. Otkako je pivo zabranjeno u hokejaškoj dvorani, tijekom svake utakmice s tribina neprekidno odjekuje novi navijački poklič: „Hoćemo pivo!"

Trgovci su naravno također s negodovanjem primili ovu odluku, jer je promet naglo pao otkako se pivo ne može unositi u samu dvoranu, nego se može piti samo izvan nje, prije utakmice i za vrijeme pauza.

Uprava dvorane na ovaj se korak odlučila zbog scena u dvorani nakon svake utakmice - gomila smeća, koje su činile uglavnom plastične pivske čaše. Neki su se posjetitelji žalili da ih gledatelji koji tijekom tekme idu po pivo znaju zaliti dok prolaze do svoga mjesta. Osim toga, gledatelji ugrijani pivom bili su skloni svađama i fizičkim obračunima, pa su sada utakmice sigurnije za dolaske obitelji s djecom.

Da bi se nova pravila dosljedno poštovala organizatori su angažirali dodatne policijske snage, a na tribinama je instaliran i video nadzor.

Tagovi

pivo   hokej  


Najnovije iz kategorije Pivo i sport
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće