Hmelj privukao manje turista

  Češka         P. N.         29.11.2021.
Hmelj privukao manje turista

Turistička središta u znamenitoj češkoj hmeljarskoj oblasti Žatec zabilježila su ove godine manje posjetitelja nego u godinama prije pandemije koronavirusa. Najviše turista obilazilo je hmeljarske znamenitosti, kako se moglo i očekivati, tijekom praznika, objavio je žatečki turistički informativni centar.

U sam informativni centar pored hmeljarnika navratilo je od siječnja do početka studenoga 8,5 tisuća posjetitelja. Prošle godine broj gostiju bio je za četiri tisuće veći. „Najviše turista pokazuje zanimanje za povijesne spomenike, ugostiteljske objekte i novu izložbu u kuli vijećnice,“ izjavila je voditeljica turističkog infocentra Markéta Chvalkovská.

Muzej hmeljarstva, otvoren od kraja svibnja do kraja listopada posjetilo je 2.715 turista, otprilike jednako kao i lani, a relativno mali broj posjetitelja rezultat je primjene vladini epidemioloških mjera protiv širenja bolesti covid-19.

Hram hmelja i piva bio je je od početka godine zatvoren, što se odrazilo na cjelogodišnju statistiku. Naročito su izostali inozemni gosti, pogotovo oni iz Njemačke, koji su ranije dolazili u velikom broju.

Tagovi

Pivo   Hmelj   Češka   Žatec  


Najnovije iz kategorije Češka
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće