Pivnica.net
Banner

Češka

Hmelj privukao manje turista

P. N.   |   29.11.2021.     233

Hmelj privukao manje turista

Turistička središta u znamenitoj češkoj hmeljarskoj oblasti Žatec zabilježila su ove godine manje posjetitelja nego u godinama prije pandemije koronavirusa. Najviše turista obilazilo je hmeljarske znamenitosti, kako se moglo i očekivati, tijekom praznika, objavio je žatečki turistički informativni centar.

U sam informativni centar pored hmeljarnika navratilo je od siječnja do početka studenoga 8,5 tisuća posjetitelja. Prošle godine broj gostiju bio je za četiri tisuće veći. „Najviše turista pokazuje zanimanje za povijesne spomenike, ugostiteljske objekte i novu izložbu u kuli vijećnice,“ izjavila je voditeljica turističkog infocentra Markéta Chvalkovská.

Muzej hmeljarstva, otvoren od kraja svibnja do kraja listopada posjetilo je 2.715 turista, otprilike jednako kao i lani, a relativno mali broj posjetitelja rezultat je primjene vladini epidemioloških mjera protiv širenja bolesti covid-19.

Hram hmelja i piva bio je je od početka godine zatvoren, što se odrazilo na cjelogodišnju statistiku. Naročito su izostali inozemni gosti, pogotovo oni iz Njemačke, koji su ranije dolazili u velikom broju.

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Većinu novca potrošio sam na pivo. Ostatak sam proćerdao.
David White

Nacrtaj mi krigl
Najnovije iz kategorije Češka