ZELENO PIVARSTVO

Heinekenovi električni šleperi

  Heineken         P. N.         10.03.2024.
Heinekenovi električni šleperi

Trendovi u svjetskom gospodarstvu obojeni su zelenim, a mantre mega kompanija u svim branšama, pa tako i u pivarstvu, su održiva proizvodnja, obnovljivi izvori energije, zero waste... Na tragu tog trenda je i najnovija vijest iz Heinekena o uvođenju električnih kamiona.

Dekarbonizacija logistike imat će ključnu ulogu u postizanju Heinekenovih net-zero obveza. Einride ima znanje, mrežu i iskustvo za pružanje dugoročnih, sveobuhvatnih usluga električnog tereta po konkurentnim uvjetima. Njihova sposobnost povezivanja proizvođača opreme, prijevozničkih tvrtki, prijevoznika, vozača i vlasti zajedno kako bi se neprimjetno organizirala logistika u kritičnim dijelovima naše mreže čini ih izvrsnim partnerom, rekao je Arjen van der Woude, globalni direktor strateškog opskrbnog lanca za Heineken, prenosi magazin InStore.

Pet novih električnih kamiona putovat će od nizozemske pivovare Den Bosch do distribucijskog centra Duisburg u Njemačkoj, a svaki će kamion obavljati 10 isporuka dnevno, objavila je tvrtka.

Prva faza projekta obuhvatit će, osim električnih kamiona, uspostavu infrastrukture za punjenje i integraciju AI operativnog sustava koji će korištenjem podataka u stvarnom vremenu omogućiti optimizaciju ruta, smanjenje potrošnje energije i precizno praćenje CO2 emisije.

Tvrtka očekuje da će ovaj potez smanjiti emisije ugljičnog dioksida u lancu opskrbe za oko 930 tona godišnje.

Izvor: INB2B Media
Fotografija: Heineken

Tagovi

Pivo   pivarstvo   pivovara   kamion   šleper   Heineken  

Podijelite

   

Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivuArhivNacrtaj mi krigl


Knjiga Pivovara Daruvar

Knjiga Pivovara Daruvar
Najnovije iz kategorije Heineken
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće