RIBA I PIVO

Guinnessovi vodiči za ribe

  Nacrtaj mi krigl         P. N.         24.12.2023.
Guinnessovi vodiči za ribe

Badnjak je posljednji dan adventa, koji prethodi kršćanskom blagdanu Božiću, a u katoličkom i protestantskom vjerovanju, to je danas. Po tradiciji na današnji se dan jede riba i posti, iako katolička crkva to ne propisuje striktno. Tako je i aktualna rasprava o tome treba li današnji post izbjeći zato što pada u nedjelju, bespredmetna. No, ono što nas ovdje zanima je to da se s ribom, ako je danas imate na blagdanskoj trpezi, odlično slaže i pivo.

Oni koji prate našu stranicu to jako dobro znaju – uz ribu će vam prijati i pivo i to razne vrste piva uz različite vrste riba i morskih plodova, pa tako onu poznatu pučku izre4ku da riba pliva tri puta – u moru, ulju i u vinu, komotno možemo doraditi i reći kako riba odlično pliva i u pivu. I to jednako i morska baš kao i riječna.

Pokazuje to i veliki svjetski igrač u poslu s pivom, slavni irski Guinness, koji svoj glasoviti stout preporučuje za slaganje s ribama, kako riječnim, tako i morskih, te s rakovima i školjkama. Pedesetih i šezdesetih godina imao je dublinski pivar uspješnu reklamnu kampanju zajedničkog naziva Guinnessov vodič za... a na plakatima su bile riječne ribe, morske ribe, rakovi, školjke... bilo je i plakata s raznim ribljim specijalitetima i uvijek je uz to išla preporuku da se jelo zalije pintom irskog stouta Guinness.

Tagovi

Pivo   Guinness   riba   rakovi   školjke  


Najnovije iz kategorije Nacrtaj mi krigl
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće