Pivnica.net
Banner

Irska

Guinness s aromom kave

P. N.   |   03.05.2022.     394

Guinness s aromom kave

Nakon uspjeha koji je Guinnessovo pivo s okusom kave postiglo u Sjedinjenim Američkim Državama, irski je pivar objavio da je to pivo počeo nuditi i u Velikoj Britaniji. Novo pivo, nazvano Guinness Cold Brew Coffee Beer, kreirano je kao odgovor na veliki rast popularnost kave, naročito kod mladih.

Proizvođač ljubiteljima karakterističnog okusa klasičnog Guinnessova stouta tvrdi da poznati okus dodavanjem kave nije narušen, dapače, da je još više naglašen. Okus kave dodan je višesatnom ekstrakcijom kave u hladnoj vodi. Pivovara preporučuje da se ovo pivo servira „ledeno hladno“ i navodi da jedna limenka od 440 ml sadrži oko 2 miligrama kofeina, što odgovara jednoj standardnoj šalici kave.

Novi Guinness se prodaje isključivo u lancu supermarketa Tesco, a tijekom svibnja i lipnja trebalo bi se naći i na policama drugih trgovačkih lanaca.

Novotarija se nadovezuje na druge nove proizvode koje je Guinness plasirao prošle godine – Guinness MicroDraught, koji se prodaje u limenkama namijenjenima za točenje na kućnim točionicima, te bezalkoholni Guinness 00.

Kritičari ovog eksperimenta podsjećaju na već skoro zaboravljene marketinške promašaje irskog pivskog brenda, na koje danas zasigurno nije ponosan. Sedamdesetih godina, primjerice, Guinness je plasirao light verziju svoga piva, a postigao je samo to da je dobio podrugljivu titulu Titanik među stoutima. Godine 2011. napravljen je „prozračni“ stout nazvan Crystal Guinness. Umjesto u srcima konzumenata, pivo je završilo u antologijama najvećih marketinških promašaja svih vremena.

Ove ove male serijie novih proizvoda Guinness ima i drugih projekata koji su pred realizacijom. Najveći je težak čak 73 milijuna funti i bit će ostvaren još ove jeseni. Bit će to kulturni centar s pivovarom u londonskom Covent Gardenu. Multifunkcionalna zgrada sadržavat će mini pivovaru, Guinnissovu prodavaonicu, te restauraciju na krovu objekta. Centar će zapošljavati 150 ljudi.

Za one koji žele znati više:

Četvrt milenija najpoznatijeg svjetskog piva – Guinness je nadmašio Empedokla

Vrijeme za Guinness

Ein Volk, ein Reich, ein Guinness

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl
Najnovije iz kategorije Irska