Pivnica.net
Banner

Craft

Grif sada i u limenkama

P. N.   |   29.10.2021.     768

Grif sada i u limenkama

Zagrebačka mikropivovara K Pivovari lansirala svoje adute Pale Ale i Oatmeal Stout u limenci od 0.33 litre, koju opisuju kao praktičnu i laganu ambalažu s idealnom količinom pića.

Pivo koje je lani proglašeno najboljim na svijetu u svojoj kategoriji – Grif Pale Ale, proizvođača K Pivovari iz Zagreba, dobilo je nedavno novu formu – limenku zapremnine 0.33 litre, piše Poslovni dnevnik. Uz stil Pale Ale u novom pakiranju u trgovinama je dostupan i Oatmeal Stout. Od početka se, inače, proizvode u staklenim bocama od pola litre. Iz ove mikropivovare, inače pod okriljem Zagrebačke pivovare, hrvatskog tržišnog lidera, objašnjavaju zašto su se odlučili za limenke.

“Mala limenka od 0.33l je praktična i lagana te mnogim potrošačima idealna količina piva. U Grifu beskompromisno pristupamo proizvodnji majstorskog piva, a svaka kap vještine u novim limenkama to će još jednom potvrditi”, napominje menadžer za izvrnost kupaca i potrošača u K Pivovari, Dominik Palčić.

Limenke Grifovih aduta u prodaji su u trgovačkim lancima Konzum, Interspar, Djelo i Vrutak, a iz tvrtke najavljuju ulazak i u niz drugih ubrzo.
Ova su piva na domaću, bujajuću scenu zanatskoga, craft pivarstva, stupila 2017., a ‘majstorstvo’ i kvalitetu osim na ovdašnjem terenu Grif je dokazao i u inozemstvu – lani je tako, na natjecanju world Beer Awards u Londonu među 2200 piva iz 50 država svijeta, upravo Pale Ale osvojio titulu World’s Best Pale Golden Ale, i to na osnovu kušanja naslijepo, tj. blind tastinga vrsnih sudaca.

Foto Grif facebook

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

"Onaj tko pije pivo dobro spava.

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Craft