MIKROPIVOVARA GRIF

Grif IPA, novi član obitelji Grif

  Craft         P. R. objava         19.10.2023.
Grif IPA, novi član obitelji Grif

 

 

Mikropivovara GRIF predstavila je novog člana svoje pivske obitelji – pivo GRIF IPA. Radi se o aromatičnom pivu intenzivne hmeljne arome i zlatno žute boje sa suhim završetkom. Uz to, nova IPA sadrži i dvije vrste aromatičnog hmelja: Strata i Idaho 7 koji joj daju note tropskog voća i citrusa.

Stoji to u priopćenju za javnost Mikropivovare Grif, u kojem dalje piše:

U Grifu proizvodnji piva pristupaju s posebnom pažnjom jer taj proces smatraju posebnom vještinom majstora pivara, zanata za koji treba imati ‘grif’. Ispituje se tržište, istražuju i provjeravaju sastojci koji moraju biti vrhunske kvalitete. Finalni proizvod se usavršava sve dok majstor pivar nije u potpunosti zadovoljan rezultatom i siguran da ima pivo koje će se svidjeti potrošačima.

„Svi smo pomalo nostalgični za ljetom i zato smo uvjereni da će pivoljupci uživati u novoj IPA-i upravo zbog tih citrusnih i tropskih nota. Korišteni su aromatični hmeljevi koji su upotpunjeni s bogatim kremastim okusom. Uz obrtnike koji su ukrašavali ambalaže naših drugih stilova po prvi put na etiketi imamo i obrtnicu – lončaricu. Dugo smo tražili i isprobavali nove okuse i izuzetno smo zadovoljni našim novim pivom“,rekla je Darija Đukić, menadžerica za promociju craft piva.

“Ovo je klasična IPA, a kako bi je razvili smo uključili sve naše pivare koji su davali svoje prijedloge. Isprobavali smo čak pet različitih receptura, a nakon što smo izabrali nekoliko favorita sakupili smo 30-ak neovisnih pivoljubaca koji su isprobali okuse u finalnom odabiru. Ovaj recept je na kraju dobio najviše glasova i sretni smo što ga napokon više ljude može isprobati i u njemu uživati”, komentirao je Mirko Banić Ištuk, majstor pivar GRIF mikropivovare.

A uz novi recept za pivo osmišljen u Grifu, u Pivani je osmišljen i recept za novi burger. Burger koji izvrsno paše uz novi Grif zove se Ilica 222 i sadrži mekanu puretinu u domaćem brioš pecivu, hrskave pržene kolutiće luka i aromatičnu emulziju od bosiljka, a sastojcima savršeno odgovara citrusnim i tropskim notama novog piva.

GRIF IPA dostupna je cijele godine i to u staklenim bocama i limenkama od 0,5 L. Gorčina novog piva je 50 IBU te sadrži 6% alkohola. Tako se IPA pridružila i drugim GRIF stilovima u stalnoj ponudi – Pale Ale, New England IPA i Pilsner. Više informacija o novom pivu dostupno je na web stranici K pivovari.

Tagovi

Pivo   Grif   K pivovari  


Najnovije iz kategorije Craft
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće