Pivnica.net
Banner

Velika Britanija

Gdje pije princ od Walesa? Pa u Princu od Walesa!

P. N.   |   15.11.2021.     114

Gdje pije princ od Walesa? Pa u Princu od Walesa!

I britanski princ Charles je izrazio radost zbog ponovnog otvaranja pubova u Velikoj Britaniji, pa je potegnuo do londonske četvrti Clapham na jedno točeno. Natočio ga je sam i to u pivnici znakovita imena – Prince of Wales.

Posjetitelji londonskog puba Prince of Wales imali su dakle prigodu prisustvovati neobičnoj sceni – kako u pivnici pivo toči i pije glavom i bradom – princ od Walesa, dakle imenjak njihove kvartovske pivnice. Sedamdeset-dvogodišnji prestolonasljednik Charles ima, naime, službenu titulu „princ od Walesa“.

Prvo je, prenose mediji, natočio jedan klasični bitter, a onda britanski pale ale, te potezao iz pinte sve dižući zaštitnu masku. Pri tom je zbijao šale na račun susreta dvaju imenjaka, rekavši kako bi to moglo biti zabavno, posjetiti sve pubove u zemlji koji se zove Prince of Wales. „Možda bih u kojemu dobio besplatno pivo,“ našalio se Charles, najstariji sin kraljice Elizabete II.,koji je u pub svratio u društvu svoje supruge Camille (73).

Vlasnik puba Dermot Connell bio je oduševljen posjetom, te izjavio da je to jako dobar signal jer pokazuje da su posjeti pivnicama opet sigurni. Posjet Charlesa i Cammille pubu u londonskom Claphamu podsjećaju na predepidemijska vremena, dodao je. Inače, princ i njegova supruga posjetili su osim puba još i jedan restoran, kazalište, cvjećaru, frizerski salon, prodavaonicu kućnih ljubimaca i vatrogasni centar, zabilježili su mediji.

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Pijanac je čovjek koji se rado i često, sustavno opija; čovjek koji uredno i skladno pije je samo pilac, ako vam ta riječ prija – ukusan potrošač vina.
Tin Ujević

Nacrtaj mi krigl
Najnovije iz kategorije Velika Britanija