ODSAD DOSTUPNIJA PIVA PIVOVARE DARUVAR

Gdje je Jana, tu je Starkan

  Pivovara Daruvar         P. N.         03.04.2023.
Gdje je Jana, tu je Starkan

Staročeško pivo ali i druge marke iz portfelja Pivovare Daruvar, kao što su piva iz linije Peti element ubuduće će biti još dostupnija širom Hrvatske. Pivovara je, naime, uspostavila suradnju s firmom Jamnica plus, preko čije će se distributivne mreže sada prodavati i piva najstarije hrvatske pivovare.

Pivovara Daruvar tako je značajno osnažila distribuciju svojih piva, a Jamnica plus je nakon trgovačkih lanaca Konzum, Mercator i Pevex zaokružila četverolist velikih distributera.

Priča o uključivanju Jamnice u prodaju daruvarskog piva pokrenula je u Daruvaru i kuloarska šaputanja o prodaji Pivovare Jamnici, što je otvorilo prostor špekulacijama o sudbini pivovare koja neprekidno kuha pivo od 1840. godine, kada ju je na tom mjestu podigao Izidor Janković, izdanak grofovske loze osnivača modernog Daruvara.

Istinu na vidjelo iznosi portal Klikni.hr čiji članak prenosimo u nastavku:

Tragom gradske glasine da daruvarsku pivovaru kupuje Jamnica, poslali smo upit u Pivovaru, a odgovor koji smo dobili upućuje na to kako je ovoga puta ipak došlo do pokvarenog telefona. Suradnja s Jamnicom je dogovorena, no nije riječ o prodaji, kažu u tvrtci.

-U želji za konstantnim razvojem naše kompanije i brandova te pružanjem što kvalitetnije usluge našim cijenjenim kupcima i potrošačima, Pivovara Daruvar d.o.o. se odlučila za promjenu poslovnog modela. Od 1. ožujka 2023. Jamnica plus d.o.o., tržišni lider u segmentu bezalkoholnih pića i vina, preuzela je distribuciju proizvoda Pivovare Daruvar d.o.o. S obzirom da Jamnica plus d.o.o. ima jednu od najvećih logističkih mreža u Republici Hrvatskoj naši će proizvodi biti dostupni puno većem broju kupaca. Ovim putem želimo naglasiti da je suradnja Pivovare Daruvar d.o.o. i Jamnice plus d.o.o. bazirana isključivo na segmentu distribucije, te da nije došlo do kupoprodaje između dviju kompanija. Vjerujemo da će ove pozitivne promjene u poslovanju biti na zadovoljstvo naših potrošača i onih koji će to tek postati – stoji u službenom odgovoru iz Pivovare na naš upit.

Drugim riječima, Jamnica od nedavno distribuira poznati daruvarski proizvod koji će, zahvaljujući toj suradnji, biti još dostupniji kupcima diljem zemlje.

Podsjetimo, Pivovara Daruvar najstarija je pivovara u Hrvatskoj u kojoj se prema staroj češkoj recepturi pivo proizvodi još od 1840. godine. Posljednjih godina posebno su popularna daruvarska craft piva koja su osmislili upravo stručnjaci iz Pivovare.

Pročitajte originalni članak na portalu Klikni.hrNajnovije iz kategorije Pivovara Daruvar
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće