NOVA OSJEČKA CRAFT  PIVOVARA

Gaba–Gaba Outsider

  Craft         Mario Jukić         13.06.2023.
 Gaba–Gaba Outsider

Osijek je odnedavno bogatiji za novu craft pivovaru. Gaba–Gaba brewery pokrenuo je dugogodišnji homebrewer i član udruge Panonski pivarski sindikat Davor Matasović Dac, a prva javna promocija njihovog piva nazvanog Outsider održana je u subotu, 10 lipnja u dvorištu partnerske zanatske pivovare Mali div.

Outsider je american pale ale sa laganih 4.4% alkohola i 45 IBU u kojem su korišteni hmeljevi citra i amarillo. Arome citrusa i tropskog voća čine ovo pivo idealnim za ljeto koje je pred nama. Dizajn etikete Outsidera je uradak još jednog osječkog homebrewera – Ivana Bašića Ronge. Ova lijepa vijest bila je i povod za kratak intervju sa vlasnikom pivovare.

Kako je krenula priča s kuhanjem piva?

„Prije nekih desetak godina krenuli smo kao homebrewing ekipa NEPAR. U međuvremenu sam se osamostalio i počeo isprobavati različite pivske stilove, a na homebrewing druženjima to svoje pivo sam predstavljao pod imenom GABA – GABA.“

Koji je to bio moment koji te je potaknuo da otvoriš samu pivovaru, da kreneš na tržište i da to ne bude više samo interna priča za uski krug znanaca?

„Pa u biti priča je manje – više standardna. Pravio sam pivo koje su kušali primarno frendovi, a čije reakcije su bile više nego pozitivne. Praviš super pivo, super je prihvaćeno, pa daj to podijeli to s drugima, govorili su mu, da to bude dostupno svima, a ne samo na našim druženjima. Sjeo sam, razmislio i rekao si pa zašto ne! Taj american pale ale koji sam nazvao Outsider sam godinama dorađivao i usudim se reći doveo do savršenstva i s njom sam i krenuo. Ponosan sam i na svoja stout i wheat piva, ali smatram da je baš ova APA idealno pivo za start komercijalne priče jer je to pivski stil koji prija svima.“

CRAFT PUNK BEER

Zašto baš imena Gaba – Gaba i Outsider?

„Odgovor je vrlo jednostavan. To je hommage Ramonesima, bendu na kojem sam odrastao. Gabba gabba hey, gabba gabba hey je završni poklič njihove pjesme Pinhead iz 1977. godine, a Outsider je također jedna od njihovih uspješnica. I sam sam svirao u punk bandu Nevermind i ta glazba me na neki način obilježila.

Gdje se može kušati Outsider?

„Biti će dostupan u Grand caffeu u centru Osijeka, u caffe baru Mali princ u Donjem gradu i Beertiji koja ima dvije lokacije; u centru kod konkatedrale i u Tvrđi. Također radimo i dostavu hladnog piva na kućni prag pozivom na broj 098 9824 877.“Najnovije iz kategorije Craft
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće