OSIJEK ZOVE

Festival piva i svjetla

  Festivali         P. N.         13.09.2023.
Festival piva i svjetla

Slavonijom ne prestaju teći potoci piva. Nastavlja se, naime, velika serija pivskih festivala, a nakon Osijeka, Našica, Đakova i Valpova, evo nas opet u Osijeku, ovoga puta u društvu mnoštva zanatskih pivovara. U petak i subotu održava se Festival ulične umjetnosti i 7. craft beer fest, a mjesto događanja je obnovljena Tvrđa.

Na festivalskom prostoru bit će instalirano 60 pivskih točionika, a u ponudi će biti piva čak osamnaest hrvatskih craft pivovara – pivovare Vukovar, Mali div Osijek, PriMarius Zagreb, Beckers Osijek, Medvedgrad Zagreb, Saperlot Varaždin, Funky Brewery Slavonski Brod, Varionica Pisarovina, Slavonica Pakrac, Lepi Dečki Čakovec, Nova runda Zabok, Vinkovačka craft pivovara, Bošnjak Beer & Gin Sičice (Nova Gradiška), Zmajska pivovara Zagreb, pivovara Stric Našice, Franz pivovara Pleternica, pivovara Razum Samobor i Gaba Gaba Osijek.

Što se sve priprema za ludi osječki vikend u Tvrđi čitamo na portalu Osijek express:

Nije to formalno otvorenje Tvrđe, ali… Sljedećeg vikenda, a rekli smo vam već da najbolje stvari tek slijede u Osijeku, Tvrđa će biti mjesto ulične umjetnosti, craft piva i – kada se ‘umiješa’ Kulturni centar u Osijeku – i mjesto spektakla svjetlosti i boja.

– Bageri su svoj odličan posao napravili, a nakon njih, ulice netom obnovljene Tvrđe zauzet će Festival svjetla, Ulične umjetnosti i 7. Craft Beer Festival – naveli su iz Kulturnog centra kao svojevrsni ‘teaser’, dodajući da će se sve odigrati sljedeći vikend.

– 15. i 16. rujna stari dio Osijeka grada zasvijetlit će novim sjajem! – najavili su iz KC-a.

Kako doznajemo bit će jako puno izvođača na ulicama i svjetlosni događaj veći nego ikad. Majstori svjetla su sve premjerili, pripremili i bit će ‘luđe’ nego ikad. Bit će jako puno uličnih ‘performera’, izvođača, glazbe…

Inače, pivski festival, a s njim i sva ostala događanja, kreću od 17 sati, a razdužit će se oba dana do 1 sat iza ponoći.

– Pozivamo sve ljubitelje piva i dobre zabave na slavlje neovisnog pivarstva i pivske kulture. Ove godine prošećite osječkom Tvrđom i na jednom mjestu kušajte preko 70 vrsta piva. Uživajte u pivskoj gozbi i nazdravite jedan drugom – stoji na Facebooku u organizaciji eventa, gdje možete pratiti najnovije informacije.Najnovije iz kategorije Festivali
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće