Pivnica.net
Banner

SAD

Fermentacija piva u bundevi

P. N.   |   16.11.2022.     875

Fermentacija piva u bundevi

Američka pivovara Saco River Brewing udružio je snage s farmerom Charlijem Loprestijem, koji je ove godine uzgojio bundevu rekorderku tešku čitavih 943 kilograma, ujedno najveću u cijeloj državi Maine. Radnici pivovare odlučili su divovsku bundevu iskoristiti  kao posudu za fermentaciju piva.

Vijest je objavila radio stanica WBLM na svom web portalu, navodeći da će bundeva poslužiti u proizvodnji specijalne vrste piva s okusom tikve – bit će to pumpkin amber ale.

Charley Lopresti, koji je uzgojio bundevu orijaških dimenzija po zanimanju je meteorolog i ljubitelj je bundeva koje uzgaja hobistički. Bundevu je ustupio pivovari Saco River u gradu Freyburgu kao atrakciju u razdoblju obilježavanja Noći vještica, a s v remenom je ona dobila potpuno drugačiju ulogu.

Pivarima je palo na pamet da bi bundevu mogli iskoristiti za zanimljiv eksperiment – kao posudu za fermentaciju piva. Stoga su bundevu pažljivo otvorili i očistili, te u nju nalili upravo skuhano pivo gornjeg vrenja amber ale (jantarni ale), koje od „posude“ preuzeti i aromu bundeve. Pivopijama će biti dostupno u prosincu.

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije SAD