Fantom se ukazao po 28. put

  Medvedgrad         28.01.2023.
Fantom se ukazao po 28. put

Kad god je teško, ukazuje se Fantom i pomaže kome je to potrebno – to je motiv s kojima je pokrenuta linija piva Fantom pivovare Medvedgrad u travnju 2020. godine, kada je u prvom valu pandemije Zagreb prodrmao snažan potres. Od tada Fantom se pojavljuje gotovo svaki mjesec, a upravo je pred nama njegovo 28. izdanje.

 Etiketu ovog posebnog lagera posvetili smo istinskim, nepoznatim herojima. Onima koji žive među nama, ne traže ništa, a pomažu kada je najpotrebnije, objasnila je pivovara Medvedgrad uz prvu šaržu Fantoma, a nakon nekog vremena ustaljen je princip da Fantom kao ime nosi samo broj, redni broj šarže, koje se kuhaju u različitim stilovima, a oni se prepoznaju po boji kape na etiketi:

Plava – India Pale Lager

Crvena – India Pale Ale

Žuta – klasični lager

Zelena – Pale Ale

Bijela – tamna piva (stout, porter)

Kako vidimo, Fantom s brojem 28 ima zelenu kapu, pa je to dakle pale ale, i to NE pale ale, odnosno New England Pale Ale. Ima 5,3% alkohola, a gorčina mu je izražena s 27 IBU.  

Tajanstveni, fantomski pivar ovoga vam je puta skuhao NEPA-u, mutno pivo narančaste boje, izrazito suho zahmeljeno ali blage gorčine. Kako i doliči ovom stilu, jako je pitko s okusima citrusnog i tropskog voća te blagog okusa kokosa, opisuje pivovara Madvedgrad svoje pivo u najavi na društvenim mrežama.

I dodaje:.

Svi vi koji volite raskošne arome hmelja, ali niste ljubitelj prevelike gorčine – trk u Pivnice Medvedgrad i u web shop pivovara-medvedgrad.hr/zamado

Kao i uvijek, dostavljamo po cijeloj Hrvatskoj!

Za one koji žele znati više:

Pregršt novosti Medvedgrada

Fantom – prvih četvrt stotine

Za one koji žele znati sve:

Fantom se vraća kući

Evo njega opet: Fantom IPA

Fantom, pivo koje se vraća

Treći Fantom i Prvi maj

Povratak Medvedgradova Fantoma

Fantom pomaže palčićimaNajnovije iz kategorije Medvedgrad
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće