Pivnica.net
Banner

Zagrebačka pivovara

Europski uspjeh Grif piva

P. N.   |   19.05.2022.     1050

Europski uspjeh Grif piva

Piva pivovare Grif, koja posluje u sklopu tvrtke K pivovari, osvojila su tri brončane medalje i jednu zlatnu medalju na natjecanjima European Beer Challenge te London Beer Competition. Piše Poslovni dnevnik

Grif pivo K Pivovare još jednom je potvrdilo svoju kvalitetu na međunarodnim pivskim natjecanjima. Dva pivska stila, GRIF Pale Ale i GRIF Oatmeal Stout, osvojila su tri brončane medalje i jednu zlatnu medalju na natjecanjima European Beer Challenge te London Beer Competition.

Na prestižnom pivskom natjecanju European Beer Challenge GRIF Pale Ale osvojio je zlatnu, a GRIF Oatmeal Stout brončanu medalju. Na natjecanju su sudjelovala piva iz cijelog svijeta a žiri je ocjenjivao izgled, kombinaciju okusa, aroma i strukture. Natjecanje organiziraju te ocjenjuju vodeći europski stručnjaci u području pivarstva.

Oba GRIF pivska stila sudjelovala su i na pivskom natjecanju London Beer Competition te su osvojili dvije brončane medalje. Ocjenjivale su se kvaliteta, cijena i ambalaža.

GRIF Pale Ale žiri je opisao kao bistri ale s voćnim, drvenim i citrusnim aromama hmelja. “Ovo pivo je osvježavajuće i izbalansirano sa slatkoćom slada i gorčinom hmelja – punog tijela s gorkim završetkom na nepcu”, komentirali su.

Za GRIF Oatmeal Stout žiri je rekao kako se radi o pivu s aromama karamela, čokolade i finim notama kave.  “Tamno, čvrsto, puno tijelo sa zobenim pahuljicama kao ključnim sastojkom daje mu slatkoću i završava s daškom gorčine”, zaključio je žiri.

U K Pivovari koja proizvodi Grif ponosni su na novo priznanje. “Za ovaj uspjeh možemo zahvaliti našim majstorima pivarima i cijelom timu koji vrijedno radi na kvaliteti naših proizvoda koji danas mogu konkurirati bilo kojem drugom pivu u svijetu”, poručio je Leon Šarić, direktor tvrtke K Pivovari.

Inače, natjecanje London Beer Competition nastoji prepoznati, nagraditi i pomoći promovirati pivske brendove koji su uspješno kreirani kako bi zadovoljili sve visoke kriterije kvalitete i pakiranja.

Za one koji žele znati više:

Novi grif hrvatskog crafta

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Svaki krčmar voli pijanca, ali ne za svog zeta.
Židovska poslovica

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Zagrebačka pivovara