EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU

Euro bez bavarskog piva

  Pivo i sport         P. N.         09.01.2024.
Euro bez bavarskog piva

Europsko nogometno prvenstvo igra se u Njemačkoj od 14. lipnja do 14. srpnja, i to je uvijek razlog za posebne pripreme proizvođača piva, koje na velikih nogometnim natjecanjima uvijek teče potocima. U Bavarskoj je, međutim, godina počela velikim nezadovoljstvom domaćih pivovara, jer one zbog UEFINA sponzorskog ugovora neće moći točiti svoja piva na službenim mjestima.

Inače, prolazak među 24 reprezentacije na završnom turniru EURA u prvi je tren silno obradovalo hrvatsku izabranu vrstu, misleći da će utakmice praktično igrati na domaćem terenu, ali je oduševljenje splasnulo kad smo dobili skupinu koja igra na sjeveru zemlje, gdje nema toliko naših gastarbeitera.

A sada na jugu, gdje smo se nadali odigrati koju utakmicu kreće pobuna bavarskih pivovara. Naime, na Europskom nogometnom prvenstvu nacionalni pivski partner  je njemačka pivovara Bitburger izi grada Bitburg u pokrajini Rheinland-Pfalz, i ona ima ekskluzivno pravo posluživanja piva na prostorima službenih manifestacija tijekom prvenstva. To znači da se na stadionu Alianz arena i drugim službenim mjestima u Münchenu neće moći posluživati piva münchenskih pivovara, kao ni drugih pivara iz Bavarske, javlja portal BR 24.

„Na Europskom nogometnom prvenstvu 2024. na stadionima, u službenim zonama za navijače i na UEFA EURO pratećim manifestacijama može se posluživati ​​samo pivo proizvođača Bitburger,“ stoji u službenom priopćenju. „Kako je UEFA objavila još u rujnu, njemačka pivovara Bitburger službeni je nacionalni pivski partner Europskog prvenstva 2024. Bitburgerova ima ekskluzivno pravo posluživati svoja piča“, navodi se u priopćenju UEFA-e.

Sukladno tome, bavarske ili regionalne pivovare kao što je Augustiner (a naravno i Hacker Pschorr, Hofbräuhaus, Löwenbräu, Paulaner i Spaten) ne smiju se posluživati ​​na službenim mjestima UEFA-e. Sportski dužnosnik grada Münchena Florian Kraus (Zeleni) u medijima je kritizirao ovu odluku.

 Inače, upravo u Münchenu, u Alianz areni igra se prva utakmica prvenstva, 14. lipnja EURO otvaraju Njemačka i Škotska a u Münchenu se tim povodom održava i veliki koncert s Edom Sheeranom na Theresienwieseu, mjestu održavanja Oktobertfesta.

Tagovi

Pivo   Njemačka   nogomet   EURO   UEFA   prvenstvo   Bavarska   Augustiner  


Najnovije iz kategorije Pivo i sport
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće