Pivnica.net
Banner

Sadržaj ekstrakta u osnovnoj sladovini

Dreskod

Petar Fehir   |   14.07.2022.     1057

Dreskod

“Dolaze u tenisicama, dolaze u zasukanim rukavima, u majicama bez rukava, dolaze za saborsku govornicu sa sunčanim naočalama na glavama. Treba poštivati instituciju u kojoj se nalaze. Za posjetitelje Sabora piše da ne bi trebali dolaziti u kratkim hlačama i šlapama. Saborska straža, konobari i spremačice, svi su obučeni od glave do pete, a saborski zastupnici se ne mogu obući kako Bog zapovijeda”, zaključio je predsjednik jedne parlamentarne stranke svoj lament nad odijevanjem saborskih zastupnika.

Suze vam krenu na oči kada vidite koja je preokupacija ovog ”glasa naroda”. Šta je čovjeku vitalno pitanje u situaciji opće neizvjesnosti, straha od bliže budućnosti zbog rata i najave tko zna kog vala one boleštine.

Dakle, u redu je sjediti u Saboru s nekoliko (za sada nepravomučnih) presuda, desetine optužnica, hrpom sumnji u korupciju. U redu je vrijeđati ostale zastupnike, pogotovo one nježnijeg spola, najprostijim uvredama. Dozvoljeno je bezočno lagati, čak i ako ste ministar. OK je tolerirati veličanje ustašluka i njihove zločinačke krivotvorine, čak i sponzorirati neke njihove derneke.

Ništa loše u kupovanju ruku i održavanju takozvane većine pod cijenu jasnog srljanja u još goru prošlost. Pogrešnih odluka i izgubljenih sudskih postupaka vrijednih milijarde.

Ali sunčane naočale u Saboru!? I još na glavama!? Zamislite blamaže! Podvrnutih rukava! U sandalama!?

Kakvu će kolekciju donijeti jesen/zima dvadest druge ne možemo ni naslutiti. No, moglo bi biti itekako kratkih rukava, debelih deka i futiranih čizmica.

I poziva se naš modni kreatur i na Boga, koji bi, kako on misli trebao zapovijediti stil odijavanja u Saboru. Kao da je njegova uloga da zapovijeda!? Kao da se on (ili ona) nema baviti drugim pitanjima u ove pasje vrućine. Ako pod Bog nije mislio na samog, da izvinete, premijera.

Da vas spasim guglanja radi se o vokalno instrumentalnom sastavu ”Suverenisti” i njihovom frontmanu.

Nego, pošto pivo?

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Sadržaj ekstrakta u osnovnoj sladovini