PIVOM UGASIO GORUĆI AUTOMOBIL

Dobro je pri ruci imati pivo

  Pivske raznolije         P. N.         13.08.2023.
Dobro je pri ruci imati pivo

Puno i prepuno puta čitali ste o blagodatima koje pivo čini vašem organizmu a valjda i jednako toliko puta o pivu kao vrijednom i dragocjenom pomoćniku u valjda svakom kućanskom poslu – te dobro je za kosu, te za ten, te tjera puževe, te suzbija leteće napasnike, te čisti, riba i polira, te ovo, te ono. Sada se pokazalo kao dragocjena prtljaga u slučaju požara na autu. Nema dalje.

„Muškarac je pivom ugasio gorući automobil na saveznoj auto cesti 19 (Bundes Autobahn) u Mecklenburgu–Zapadnom Pomorju. Prema riječima policije, bilo je dovoljno osam boca piva,“ javljaju njemački mediji, pa i tjednik Focus na svom internetskom portalu.

Kako je izvijestila policija, automobil se zapalio između čvorova Linstow i Malchow u subotu poslijepodne zbog tehničkog kvara u dijelu motora. Čovjek se odmah zaustavio na zaustavnom traku auto ceste. Dok su se supruga i dvoje djece sklonili na sigurno, glava obitelji je iz prtljažnika izvadio prtljagu i gajbu piva te odmah krenuo s prvim mjerama gašenja. Dolaskom vatrogasaca vatra je ugašena. Prema navodima policije, požar je ugašen nakon osam boca piva.

Vatrogasne ekipe koje su stigle odspojile su akumulator vozila kako bi se zaštitili i spriječili istjecanje tekućine štetne za okoliš.

Automobil je uništen, ali, kako ističe policija, brzim gašenjem pjenušavom tekućinom spriječeno je oštećenje kolnika autoceste.

Foto: Ovitak singl ploče Ray Miller – Der beste Feuerlöscher ist das Bier (1972.)Najnovije iz kategorije Pivske raznolije
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće