SEKSISTIČKE SVINJE

Diskriminacija

Diskriminacija

Počelo je davno prije nego je onaj seksualani predator vatao Zagorku za sise.

Odvajkada su muškići seksualno fantazirali. I onda, na javi, fatali ženske tamo gdje, Dino Dvornik kaže, „se ne smije“.

Poznati su ini (ne mislim da su Ini poznati, već se tako kaže) primjeri takve bestidne muškošovinističke prakse gdje su žene bile žrtve raznih pohotljivih drkadžija, koji su svoj poriv za vlašću, moći i navodnim položajem u zajednici, zloupotrebljavali na kudikamo ljepšem spolu. Na um bi padne jedan od najbizarnijih, onog, sada već pokojnog, moćnika iz Like, koji se lički rukovao s košarkašicom iz  Alabame.

Ili „junak“ starijih animiranih filmova, francuski tvor Pepe Le Pew, koji je generacijama progonio svoje brojne simpatije, a onda, opetovano, hvatao djevojke bez dopuštenja i protiv njihove volje.

Mnogi su papanski „velikani“ pali pod silovateljskim nagonom svoje „muškobanjavosti“.

U Švedskoj je, na primjer, direktor jedne od najvećih kompanija skliznuo s položaja jer je na personalnoj fešti položio ruku na, da izvinite, butinu jedne suradnice. Tužila ga, sud presudio.

I jednom profesionalnom opernom pjevaču je pukla karijera kada ga je žena, tada tridesetogodišnjakinja, tužila da ju je pokušao silovati kada je imala osamnaest. Istina, nakon što mu je ona gola došla u hotelsku sobu da je izmasira.

I čuveni Julian Paul Assange je zaglavio nakon optužbe za silovanje Šveđanke. Kod koje je inače, kao gost, prespavao pet-šest dana i s kojom je od prve večeri dijelio postelju. Ali, „peti“ je dan ona rekla „ne“ i ... ostalo vam je poznato.

Nije mi, kužite, namjera da na bilo koji način branim testosteronce, samo pokušavam iznijeti činjenice.

Zadnji (za sada) je slučaj izvjesnog Antonija Pušića, člana NK „Rambo“, koji je igrao rukom u kaznenom prostoru i pri tom dotakao tijelo suparničke igračice (što je u ponovljenom snimku i priznao), a vidi se i na VAR-u, i time učinio prekršaj za, najmanje, žuti karton.

Da je to uradila suparnica i položila ruku na, da izvinite, guzu istog igrača rezultat bi ostao neodlučan, a publika bi se, u najmanju ruku ( ne razumijem što znači najmanja ruka), nasmijala.

U nekim zemljama (Njemačka npr.) podjednak je broj oglasa za iznajmljivanje vlastitog tijela (ili dijelova) nezavisno o rodu oglašivača.

Tržište je nemilosrdno pa i ovaj sektor načinje inflacija.

Iako cijene lagano padaju očita je razlika (po satu usluge) između žena i muškaraca.

Jedna je to od rijetkih djelatnosti gdje nježniji (kako za koga) spol zarađuje više.

Gdje su muški zakinuti i prihodi su im niži.

Čista diskriminacija.

Podijelite

   

Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivuArhivNacrtaj mi krigl


Knjiga Pivovara Daruvar

Knjiga Pivovara Daruvar
Najnovije iz kategorije Sadržaj ekstrakta u osnovnoj sladovini
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće