HOMEBREWEING I CRAFT

Danas je u Varaždinu UPS

  Festivali         P. N.         08.07.2023.
Danas je u Varaždinu UPS

Ljetno festivalsko razdoblje u punom je jeku, a danas se održava festival u Varaždinu – peti po redu festival Udruge pivara sjever, UPS, na kojem se predstavljaju craft pivovare i natječu kućni pivari, homebreweri. Festival se održava kod varaždinske Arene a početak prebogatog programa najavljen je za 15 sati.

Organizatori su u punom pogonu već duže vrijeme, jer valja pripremiti tako veliku manifestaciju a već su počeli i pojedini programi festivala. Evo što se radilo sinoć, kako čitamo na društvenim mrežama

Svi posjetitelji dobiti će priliku probati gotovo stotinu različitih vrsta piva kuhanih kod kuće. Iako je svako pivo za njegovog autora vrhunsko, gotovo da nema pivara koji se nije susreo sa neželjenim okusima i mirisima u pivu. Ljepilo, karton, trava, pljesniv sir, korištene čarape, stajski vonj... samo su neki od "smradova" koji vas mogu iznenaditi nakon što čašu lijepo zapjenjenog piva prinesete ustima ili nosu, objavili su organizatori na svojoj Facebook stranici i dodali: Češki genijalci pod brendom Snifair CZ razvili su praktičan set za osobni senzorni trening pomoću kojeg možete naučiti kako prepoznati (a samim time i izbjeći) neželjene mirise u pivu. @davidjandacz (David Janda) je jučer za članove Udruge održao prezentaciju seta, a sutra će u nagradnim vrećicama najbolji pivari dobiti i svoje setove za "po doma" Děkujeme!!!

U natjecateljskom dijelu našeg festivala, kažu također organizatori, medaljama će biti ovjenčana najbolja piva, dok posjetitelji svoju nagradu mogu zaraditi sudjelovanjem u raznim “sportskim disiplinama”, kao što je trčanje pivske milje, ispijanje ljutih piva te brzinsko ispijanje pive, takozvano “eksanje” . Pobjednik ove zadnje navedene, ujedno i najpopularnije discipline, osvojiti će ovu unikatnu poloču za toplo posluživanje roštiljskih delicija našeg sponzora HeatEat Rocks . Pij brzo, jedi polako!!!

Udruga pivara Sjever djeluje od 2017. godine i okuplja oko četrdesetak pivskih entuzijasta, zaljubljenika u pjenušavu tekućinu skuhanu u kućnim uvjetima. Članovi udruge dolaze iz svih dijelova sjeverozapadne Hrvatske, a svake godine organiziraju i UPS Fest, pravi pivski festival, što je idealna prilika za sve zaljubljenike u pivo. Ovogodišnji peti po redu održat će se u Varaždinu danas, u subotu 8. srpnja.

Ove godine festival će se održati kod varaždinske Arene, a organizacijski princip će biti onaj već prokušani i dokazani – za kupljenu ulaznicu posjetitelj može degustirati neograničen broj uzoraka, a u cijenu je uračunata i hrana. Računa se da će biti oko 100 vrsta piva, a uuz kućne uvarke moći će se kušati i piva petnaestak hrvatskih craft pivovara.

 Sve informacije mogu se provjeriti na web stranici festivala. i na Facebook najavi manifestacije.

Tagovi

Pivo   craft   homebrewing   Varaždin   UPS  


Najnovije iz kategorije Festivali




Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće