Craft i dizajn ruku pod ruku

  Nacrtaj mi krigl         P. N.         08.02.2023.
Craft i dizajn ruku pod ruku

Zanatske pivovare i dizajn idu ruku pod ruku, a kako craft pivovare diljem svijeta niču poput gljiva poslije kiše, a svaka na tržište izbacuje mnoštvo novih piva, to i dizajneri imaju posla preko glave. Jer craft pivari se n e trude samo oko piva, recepata i sirovina, oni i pivsku etiketu smatraju prostorom kreativnog izražavanja.

Stvarajući jedinstvene robne marke kako bi se istaknule, craft pivovare crpe iz punog bogatstva grafičkog jezika i prednjače u modernom dizajnu pakiranja, ističe Verlag gestalten 

izdavač knjige Craft Beer Design. Od minimalističkog do ekspresionističkog, koristeći linije, boje, uzorke i ilustracije, svi su stilovi dopušteni i stvaraju uzbudljivu, bujnu vizualnu kulturu.

U knjizi Craft Beer Design, danski dizajner Peter Monrad donosi globalnu perspektivu istinski globalnog fenomena –  brendiranja craft piva. Craft pivovare, koristeći limenke i naljepnice za boce za definiranje svog identiteta, pomiču granice grafičkog dizajna i ilustracije. Ovaj odabrani izbor pokazuje ono najbolje što postoji i otkriva da je, kada je riječ o craft pivu, ono što je na limenci važno koliko i ono u njoj.

„Kad smo prvi put vidjeli ovu knjigu, bilo je jasno da je apsolutno i vi morate vidjeti. I evo je, dodaje izdavač, koji je etabliran upravo na području dizajna.

Knjiga donosi primjere dizajna piva najpoznatijih craft pivovara kao što su Pohjala, Fürst Wiacek, Left Handel Giant, Alefarm, Garage Beer Co., Omnipollo, Amundsen i drugi. Rješenja su stvarno izvrsna i podižu dizajn limenki i boca piva na višu razinu.

 Ako bi tko htio imati ovi atraktivnu knjigu, može je naručiti na stranici Amazona.

Tagovi

Pivo   Dizajn   etiketa   limenka   craft  


Najnovije iz kategorije Nacrtaj mi krigl
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće