Colorado i Ukrajina kuhaju skupa

  Ukrajina         P. N.         20.03.2022.
Colorado i Ukrajina kuhaju skupa

Jedna pivovara iz Denvera u američkoj saveznoj državi Colorado odlučila je narodu Ukrajine koji trpi rusku invaziju pomoći tako što će skuhati pivo po ukrajinskom receptu. Ideja je to Nykole Vantse, koji je rođen u Ukrajini a živi u Coloradu, a pivovara je mala kvartovska denverska pivovara Long Table Brewhouse.

Vantsa je na Facebooku pratio priču o ukrajinskoj craft pivovari Pivsko kazalište Pravda iz Lavova, koja je na toj društvenoj mreži objavila mnoge svoje recepte i pozvala pivovare diljem svijeta da po tim receptima kuhaju pivo i njegovom prodajom pomažu napadnutoj Ukrajini. Vantsa je s tom idejom  otišao u kvartovsku pivovaru Long Table Brewhouse, za koju kaže da je sjajna pivovara koja puno čini za svoju lokalnu zajednicu, pišu američki mediji.

Ideja je pala na plodno tlo i Long Table u suradnji s Nykolom Vantsom kuha golden ale po receptu ukrajinske pivovare Pravda, a dio prihoda od prodaje bit će uplaćen u fondove za pomoć Ukrajincima.

„Osjećam se doista nevjerojatno, kao da je cijeli svijet na našoj strani, uistinu osjećam da se svi ljudi na globusu približavaju jedan drugome,“ rekao je Vantsa. „Toliko smo dugo podijeljeni i obično je potrebna tragedija da nas sve okupi.“

Long Table je prva pivovara u Denveru koja koristi recept za ukrajinsko pivo, ali se nadaju da nisu posljednja. Vantsa potiče sve pivovare u Denveru da se pridruže ovom vidu pomoći.

Majstor pivar Long Table Brewhousea izjavio je da će pivo biti u prodaji za četiri do šest tjedana i da će se prodavati u pakiran ju od šest komada.

Podijelite

   

Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivuArhivNacrtaj mi krigl


Knjiga Pivovara Daruvar

Knjiga Pivovara Daruvar
Najnovije iz kategorije Ukrajina
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće