Pivnica.net
Banner

Medvedgrad

Ćihu, ćihu, stiže CugMajstor

P. N.   |   25.09.2023.     1901

Ćihu, ćihu, stiže CugMajstor

Ćihu, ćihu, već mašina fućka, a mašinist pušta paru jače. I tako osmi put. Upravo se na točionicima pivnica Medvedgrad nalazi CugMajstor, njihov sezonski specijal, koji se kuha jednom godišnje od 2016. godine. Još jedno Medvedgradovo pivo koje se vraća, ov oga puta lager s nešto većim udjelom alkohola.

O povratku CugMajstora na društvenim mrežama čitamo:

CUGEC, CUGEC, CUGEC NAŠ DRAGI!

CugMajstor je stigao na dolazni peron!

Posvećen vlaku Samoborčeku, koji je 80 godina povezivao Zagreb i Samobor, ne čudi da se CugMajstor kuha u suradnji čak dvojice vlakovođa: Božidara Kostanjčara, Medvedgradovog majstora pivara i Matta Hollingswortha, poznatog samoborskog kućnog pivara.

Prvo izdanje ovog Imperial pilsa sa 6,1% alkohola i IBU 32 skuhano je još 2016. godine i od tada u njemu uživamo svake godine. Osvježavajuć je, pitak i prepun plemenitih njemačkih hmeljeva.

Osmo izdanje CugMajstora pronađite na pivovara-medvedgrad.hr/zamado, na točionicima pivnica Medvedgrad i kod Medvedgrad partnera!

CugMajstor će se, kako smo već najavili, točiti i na Medvedgradovom Oktoberfestu u pivnici u Ilici od 28. rujna do 1. listopada. Podsjetimo da je to pivo u stilu Imperial pilsner s 6,1% alkohola i IBU 32, lager finog, kremastog okusa s plemenitim vrstama njemačkih hmeljeva. Skuhan je u suradnji dvojice vlakovođa: Božidara Kostanjčara, Medvedgradovog majstora pivara i Matta Hollingswortha, poznatog samoborskog kućnog pivara. Upravo je CugMajstor stil piva koji se uobičajeno pije na Oktoberfestu – pilsner s većim postotkom alkohola, a kako i doliči Oktoberfest 'porcijama', CugMajstor će stizati na stol u kriglama od 1 L i to po posebnoj cijeni od 4 eura!

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Medvedgrad