Pivnica.net
Banner

Pivske raznolije

Četiri zdravstvena benefita piva

P. N.   |   13.01.2022.     399

Četiri zdravstvena benefita piva

Od 2007. do 2020. tim znanstvenika u Španjolskoj provodio je istraživanje o utjecaju alkoholnih pića na zdravlje. Neke od studija ukazuju na to sastojci koji se prirodno nalaze u pivu, a nisu alkohol, mogu biti dobri za zdravlje. Kako je potražnja za bezalkoholnim pivo veća nego ikad, ovo je dobra vijest i za one koji vole pivo, ali izbjegavaju alkohol.

Još jedan zaključak do kojeg su tijekom istraživanja došli je to da umjerena konzumacija piva ima dobar utjecaj na zdravlje. Jedno piće dnevno za žene i dva za muškarce su maksimum, tvrde.

Umjerena konzumacija piva štiti od kardiovaskularnih bolesti

Istraživači tvrde da pet od šest studija pokazuje kako umjereno pijenje alkohola može štititi od razvoja kardiovaskularnih bolesti.

Pivo štiti muškarce od razvoja dijabetesa

Potvrđeno je kako su muškarci koji uopće ne piju alkohol pod većim rizikom od razvoja nenormalnih razina glukoze od onih koji povremeno popiju pivo.

Pivo se povezuje sa zdravom gustoćom kostiju

Ako promatramo gustoću kostiju i opasnost od loma kostiju kod starijih pojedinaca, istraživači tvrde da su oni koji su makar i samo malo konzumirali pivo u manjoj opasnosti.

Ponudili su i znanstveno objašnjenje: “Drugi sastojci piva djeluju u sinergiji sa silikonom i stimuliraju osteoblastične stanice koje popravljaju strukturu kostiju i pomažu reminelarizirati kosti i zube.”

Pivo može sniziti kolesterol

Nekoliko studija upućuje na to da pivo pomaže razviti dobar kolesterol i regulirati proizvodnju onog lošeg u tijelu, zahvaljujući velikom udjelu antioksidanta.

Važno je dodati da se ovo događa kada se konzumira vrlo mala količina piva, prenosi EatThis.

Izvor: N1

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

"Pivo za kojim jako žudite zacijelo će biti:

Nacrtaj mi krigl
Najnovije iz kategorije Pivske raznolije