PROSLAVA IRSKOG SVECA

Česima stiže Zeleni Patrik

  Češka         P. N.         12.03.2024.
Česima stiže Zeleni Patrik

Među češkim pivopijama godinama je već standard da se uoči Uskrsa pije pivo zelene boje – konkretno na Veliki četvrtak, koji se u Češkoj zove – Zeleni. No, sve je više pivovara koje kuhaju veće količine zelenog piva, pa ga osim na Zeleni četvrtak nude i uz proslavu svetog Patrika, irskog sveca čija se proslava iz pijenje zelenog piva proširila  cijelom svijetu.

Češka, dakako, nije nikakav izuzetak, a kako se tu zeleno pivo ionako već dobro udomaćilo, ponuda zelene pjenušave tekućine na Patrikovo nametnula se sama od sebe. Tako će se ove i prije Uskrsa, koji pada na 31. ožujka, piti zeleno pivo, i to već ove nedjelje 17. ožujka, na Dam svetog Patrika. A među pivovarama koje nude Zelenog patrika su tri pivovare iz pivovarske kompanije CZ Group – Holba, Litovel i Zubr, čiji su majstori pivari zajednički kreirali ovaj 11-postotni specijal u sklopu programa nazvanog Sládkův Tip.

„Zeleni Patrik je prošle godine spadao među najuspješnija piva našeg specijalnog programa Sládkův Tip (Izbor majstora pivara), pa ga zato svojim mušterijama nudimo i ove godine,“ kaže prodajni menadžer pivovara CZ Group Tomáš Konečný i dodaje: „S rastom popularnosti ovog piva povećava se i broj mjesta na kojima ga pivopije mogu kušati i stoga vjerujem da nijedan ljubitelj netradicionalnih pivskih specijala neće propustiti priliku uživati u ovom nefiltriranom zelenom lageru sa smaragdnim nijansama.“

Posebnost ove čisto prirodne, nefiltrirane zelene jedanaestice leži u unikatnoj kombinaciji sedam pažljivo odabranih biljaka, čiji je precizni omjer strogo čuvana tajna majstora pivara pivovare Litovel, s egzotičnim podtonovima među kojima prednjače citrusi i cimet. Sjajno se slaže s klasičnim uskrsnim specijalitetima a uljepšat će i svaki drugi proljetni dan, kaže proizvođač u priopćenju za javnost, a prenosi portal České nápoje.

Tagovi

Pivo   Patrik   Uskrs   Zeleni četvrtak   Litovel   Zubr   Holba  


Najnovije iz kategorije Češka
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće