Pivnica.net
Banner

Njemačka

Časna pjenušava starina

P. N.   |   09.05.2023.     1791

Časna pjenušava starina

Tijekom građevinskih radova u Münchenu pronađena je prastara boca Augustiner piva. Pronalazak je uzburkao Twitter, čitamo ovih dana u njemačkim medijima. Tu i tamo se u rubrikama zanimljivosti pojavi vijest o pronalasku stare boce piva, a ovo sada ide u red rekordera – starost boce Augustinera procjenjuje se na 80 do 90 godina.

To pivo dakako nije dobro za konzumaciju, ali svakako izgleda impresivno: na Twitteru je jedan korisnik objavio fotografiju boce piva Augustiner, najstarije münchenske pivovare, koja je navodno pronađena tijekom građevinskih radova u Münchenu. Stara boca Augustiner piva? Korisnik Twittera Rogelio Galván napisao je na engleskom: „Ova boca piva Augustiner nedavno je pronađena tijekom radova na renoviranju bivše trgovine elektronike u Münchenu. Točan datum boce nije moguće pročitati, ali mogla bi biti iz 1930-ih ili 1940-ih godina,“ prenosi münchenski dnevnik Tageszeitung.

Na fotografiji se barem napola vidi da je boca, koja izgleda prilično pohabana, stvarno Augustiner pivo. Na vrhu se može pročitati Export beer, dolje se jasno vidi grb Augustiner Bräu. Fotografija stare pivske boce izazvala je na Twitteru veliko zanimanje, dobivši mnoge lajkove i dijeljenja.

Naravno, lako se to desi – na pivo se zaboravi, ili završi na nekom nedostupnom mjestu, te se otkrije puno, puno kasnije. I urednik ovog portala ima u svom posjedu niz punih pivskih boca, desetljetne starosti – gotovo punu gajbu Staročeškog piva iz pivovare Daruvar i također daruvarskog Old Bohemian piva starog 18 godina, potom dvadeset godina staru bocu Kilkennyja, te bocu Pilsner Urquell piva iz češke pivovare Plzeňský Prazdroj, koja je napunila 45 godina... A na našoj stranici zabilježili smo i više drugih zanimljivih slučajeva piva pronađenog nakon dugogodišnjeg čamljenja u mraku najrazličitijih skrovišta.

Za one koji žele znati više:

Staročeško iz bunara

Pivo staro skoro sto godina

Pivo koje svjedoči o junaštvu

Kralj abdicirao, pivo propalo

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Njemačka