Carlsberg na EURO-u 2008

  Carlsberg         22.03.2008.
Carlsberg na EURO-u 2008
Pivovara Carlsberg je po šesti puta uzastopce, jedan od top partnera UEFA-e i sponzor EURO-a 2008. Veze Carlsberga i nogometa sežu već u sedamdesete godine prošloga stoljeća, kada je postao prvi komercijalni sponzor danske reprezentacije, a odnosi su iz godine u godinu bili sve snažniji. Engleska reprezentacija, Hamburg SV, Tottenham, FC Porto i Liverpool samo su neka od sponzorstava Carlsberga koja su izrasla u kvalitetna partnerstva.

Biti dio igre, u svakom trenutku svakog od dvadeset tri dana EURO-a 2008, misija je Carlsbergovoga sponzorstva. Na stadionima ili izvan njih, sasvim je svejedno, a jedno od mjesta tog susreta bit će i fan parkovi. U svakom će se od gradova domaćina EURO-a 2008. otvoriti po jedan fan park. Smještena u centru grada, s kapacitetom od četrdeset do osamdeset tisuća posjetitelja, ta će svetišta navijačke groznice biti otvorena po dvanaest sati svakoga dana prvenstva. Za navijače će u fun parkovima biti organizirane razne zabavne aktivnosti i gledanje utakmica, a posebno treba istaknuti svakodnevne koncerte, ali i partije koji će u svakom gradu započeti u isto vrijeme.

Navijače u fan parkovima očekuje i hladan Carlsberg, a pretpostavka je da će se u vrijeme najveće potražnje točiti 300 do 400 čaša Carlsberga u sekundi. Samo tijekom poluvremena finalne utakmice u navijačkim će se parkovima poslužiti milijun čaša Carlsberga, koje bi se poredane jedna do druge protezale 125 kilometara. Već i te brojke dovoljno govore o operativnoj složenosti sponzorstva EURO-a 2008, a valja pridodati da u Carlsbergu ovaj projekt planiraju dvije godine i da je u realizaciji angažirano 500 ljudi.
 
Da bi na Euru napojili sva žedna usta, a broj očekivanih posjetitelja procjenjuje se na 6 do 8 milijuna, osigirano je 700 hladnjaka za hlađenje, 2.000 točionika za, 15.000 novih bačava od 50 litara i 7 milijuna plastičnih čaša


Carlsberg Hrvatskim navijačima preporuča da posjete fun park u Beču. Na Rathausplatzu i Heldenplatzu bit će, između ostaloga, postavljeno jedanaest giga ekrana i 80 točionika, a na velikoj će se pozornici izmjenjivati poznati i nepoznati bandovi. Naravno, još će mnoštvo Carlsbergovih aktivnosti biti vezano uz EURO 2008, a jedna od njih je Man of the Match Award: jednom će od svojih hrvatskih potrošača Carlsberg omogućiti da najboljem igraču iz utakmice Hrvatske i Poljske, u Klagenfurt 16. lipnja, dodijeli nagradu za igrača utakmice. Isto tako, Carlsberg će u Hrvatskoj organizirati i nagradnu igru tijekom koje će njegovi kupci moći osvojiti 50 ulaznica za utakmice hrvatske reprezentacije, ali i finalni meč.Najnovije iz kategorije Carlsberg
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće