Carlsberg Croatia: povećanje proizvodnje, smanjenje potrošnje energije

  Carlsberg Hrvatska         07.06.2007.
Carlsberg Croatia: povećanje proizvodnje, smanjenje potrošnje energije

Pivovara Carlsberg Croatia ostvarila je u 2006. godini povećanje proizvodnje od 13 posto uz istodobno smanjenje potrošnje energije za 12 posto u odnosu na 2005. godinu, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave Carlsberga Croatie Isaac Sheps.Prema njegovim riječima, trenutni udjel tvrtke na hrvatskom tržištu piva je 15 posto. Predstavljajući Carlsbergovo godišnje izvješće o zaštiti okoliša, Sheps je rekao i da je udio ponovno uporabljenog otpada u proizvodnji povećan sa 51 posto u 2005. na 86 posto u 2006. godini. Istodobno je smanjena prosječna proizvodnja otpada po hektolitru piva, sa 6,7 kilograma u 2005. na 4,8 kilograma u 2006. godini.

Također, pivovara je tijekom prošle godine smanjila prosječnu potrošnju vode u proizvodnji jednog hektolitra piva. Tako je za hektolitar piva u 2005. godini prosječno trošeno 4,6 hektolitara vode, a u 2006. 4,5 hektolitara.Uštede su, kaže Sheps, postignute i u potrošnji toplinske i električne energije, za 12,6 odnosno osam posto, uz istodobno smanjenje emisije stakleničkih plinova.

Carlsberg Croatia je dio danske pivarske grupacije Carlsberg, koja je od 1994. godine dioničar u Panonskoj pivovari u Koprivnici, koja je bila u vlasništvu Podravke. Tri godine kasnije, Carlsberg je u Koprivnici izgradio novu pivovaru, a 2002. godine Podravka je prodala svoje dionice Carlsbergu, da bi 2004. godine Panonska pivovara postala Carlsberg Croatia.

Podijelite

   

Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivuArhivNacrtaj mi krigl


Knjiga Pivovara Daruvar

Knjiga Pivovara Daruvar
Najnovije iz kategorije Carlsberg Hrvatska
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće