Bruxelleska pivska kupelj

  Belgija         P. N.         04.12.2022.
Bruxelleska pivska kupelj

Pivska kupelj je projekt koji ima sve više i više poklonika, jer uz klasične vodene tretmane nudi namakanje u kadi s dodanim pivskim sirovinama i s čašom piva u ruci jer se uz kadu nalazi točionik s pjenušavom tekućinom. Dok Češka i Njemačka broje pod dvadesetak pivskih banja, u Belgiji se pojavila tek prva.

Dizajnerska agencija WeWantMore iz Bruxellesa inspiraciju je pronašla upravo u češkim pivskim toplicama, u kojima je pivo važnije od relaksacijskih tretmana. Prva belgijska pivska kupelj nazvana Bath & Barley nalazi se u povijesnoj jezgri grada Bruxellesa i u najboljoj tradiciji sličnih institucija spaja toplički ambijent s blagotvornim učincima hmelja.

U objektu sve upućuje na pivo – od fasade do interijera, pa i grafički brending i ime kupelji. „Glavni motiv je stalna vizualna harmonija, u svoj svojoj punini izrađena simfonija raznih nijansi zlatnog soka. Od ulaza u zgradu do pivske kupke sjaji se motiv češera hmelja a recepcija svojom konstrukcijom oblih bakrenih elemenata o na kotlove za kuhanje belgijskog piva. Sa stropa vise instalacije napravljene od ječma i hmelja i koje ujedno prigušuju toplu rasvjetu, a njihov prirodni miris nagovještava relaksacijski užitak koji vas tu čeka. Zidovi interijera su goli, nastavljaju se na sirovi beton i plavkasti kamen, što stvara zemljastu atmosferu,“ kaže propagandni materijal kupelji.

Prostor je nadsvođen i urešen koloriranim staklom, što također upućuje na belgijsku kulturu i tradiciju piva, naime na srednjevjekovno pivarstvo belgijskog kraljevstva. Pojedine relaksacijske zone i boksovi s kadama pružaju korisnicima intimu staklenim pregradama na kojima su prizori redovnika koji kuhaju pivo. Na filigranski ukrašenim rukohvatima stubišta prepoznat ćemo motive kotlova, vitezova, pivskih bačava, prirode i drugih detalja.

Spa kompleks prostire se na dvije etaže, a kade za uživanje u kupkama su hrastove i uz svaku se nalazi točionik pa gosti sami toče pivo. U toplu vodu se dodaje relaksacijska smjesa hmelja, slada i biljnih tinktura. U objektu se nalazi i salon za odmor, te pivski dućan.

Pivska kupelj Bath & Barley nalazi se na adresi Rue de l’Ecuyer 34, radi od srijede do nedjelje, a tretmani stoje od 99 eura po osobi naviše.

Tagovi

Pivo   kupelj   Belgija   Bruxelles  


Najnovije iz kategorije Belgija
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće