Pivnica.net
Banner

Belgija

Bruxelleska pivska kupelj

P. N.   |   04.12.2022.     1073

Bruxelleska pivska kupelj

Pivska kupelj je projekt koji ima sve više i više poklonika, jer uz klasične vodene tretmane nudi namakanje u kadi s dodanim pivskim sirovinama i s čašom piva u ruci jer se uz kadu nalazi točionik s pjenušavom tekućinom. Dok Češka i Njemačka broje pod dvadesetak pivskih banja, u Belgiji se pojavila tek prva.

Dizajnerska agencija WeWantMore iz Bruxellesa inspiraciju je pronašla upravo u češkim pivskim toplicama, u kojima je pivo važnije od relaksacijskih tretmana. Prva belgijska pivska kupelj nazvana Bath & Barley nalazi se u povijesnoj jezgri grada Bruxellesa i u najboljoj tradiciji sličnih institucija spaja toplički ambijent s blagotvornim učincima hmelja.

U objektu sve upućuje na pivo – od fasade do interijera, pa i grafički brending i ime kupelji. „Glavni motiv je stalna vizualna harmonija, u svoj svojoj punini izrađena simfonija raznih nijansi zlatnog soka. Od ulaza u zgradu do pivske kupke sjaji se motiv češera hmelja a recepcija svojom konstrukcijom oblih bakrenih elemenata o na kotlove za kuhanje belgijskog piva. Sa stropa vise instalacije napravljene od ječma i hmelja i koje ujedno prigušuju toplu rasvjetu, a njihov prirodni miris nagovještava relaksacijski užitak koji vas tu čeka. Zidovi interijera su goli, nastavljaju se na sirovi beton i plavkasti kamen, što stvara zemljastu atmosferu,“ kaže propagandni materijal kupelji.

Prostor je nadsvođen i urešen koloriranim staklom, što također upućuje na belgijsku kulturu i tradiciju piva, naime na srednjevjekovno pivarstvo belgijskog kraljevstva. Pojedine relaksacijske zone i boksovi s kadama pružaju korisnicima intimu staklenim pregradama na kojima su prizori redovnika koji kuhaju pivo. Na filigranski ukrašenim rukohvatima stubišta prepoznat ćemo motive kotlova, vitezova, pivskih bačava, prirode i drugih detalja.

Spa kompleks prostire se na dvije etaže, a kade za uživanje u kupkama su hrastove i uz svaku se nalazi točionik pa gosti sami toče pivo. U toplu vodu se dodaje relaksacijska smjesa hmelja, slada i biljnih tinktura. U objektu se nalazi i salon za odmor, te pivski dućan.

Pivska kupelj Bath & Barley nalazi se na adresi Rue de l’Ecuyer 34, radi od srijede do nedjelje, a tretmani stoje od 99 eura po osobi naviše.

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Belgija