Pivnica.net
Banner

Zagrebačka pivovara

Bolja dostupnost Guinnessa

P. N.   |   25.11.2021.     156

Bolja dostupnost Guinnessa

Diageo, vodeća svjetska kompanija vrhunskih pića, proizvođač Johnnie Walkera, Smirnoffa i Guinnessa, najavila je partnerstvo sa Zagrebačkom pivovarom, članicom Molson Coors Beverage Company, za distribuciju Diageovog pivskog portfelja u Hrvatskoj počevši od 1. siječnja sljedeće godine.

Kako prenosi portal Poslovni dnevnik, za Diageo, strateško partnerstvo s Molson Coorsom pomoći će brendovima Guinnessa i Kilkennyja da se još brže plasiraju na tržišta uz snažnu prisutnost distribucijskih kanala Zagrebačke pivovare u Hrvatskoj.

„Drago nam je najaviti naše novo partnerstvo s Molson Coorsom u istočnoj Europi. Nastavit ćemo razvijati našu tržišnu strategiju i vjerujemo da će nam ova suradnja pomoći da značajno povećamo dostupnost naših pivskih brendova. Radujemo se prilikama i rastu koje možemo postići zajedno s Molson Coorsom u Hrvatskoj s našim brendovima i budućim inovacijama”, rekao je Michael Holm, izvršni direktor Diageo za istočnu Europu.

Sergey Yeskov, izvršni direktor Molson Coors Beverage Company za središnju i istočnu Europu, rekao je da žele proširiti svoj portfelj koji im omogućava ponudu premium brendova. Također žele pronaći partnere s istim vrijednostima kao Molson Coors, a koje su, kako je istaknuo, “ukorijenjene u kvaliteti, izradi i baštini”.

“Uzbuđeni smo i ponosni što distribuiramo ove dvije globalne ikone brenda Diagea u Hrvatskoj. Nastavit ćemo ulagati u proizvode koji su i više nego premium te koristiti našu distribucijsku mrežu kako bismo Guinness i Kilkenny, koji savršeno nadopunjuju naš sjajan portfelj, približili ljubiteljima piva diljem zemlje”, rekao je Yeskov.

Guinness je tamni irski stout nastao u pivovari Arthura Guinnessa na St. James’s Gateu, u Dublinu 1759. godine. Jedan je od najuspješnijih svjetskih alkoholnih brendova koji se proizvodi u gotovo 50 zemalja, a dostupan je u više od 120 zemalja. Kilkenny je irsko ale pivo proizvođača Guinnessa, koji potječe iz Kilkennyja u Irskoj.

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Mislim da je sada dobro vrijeme za jedno pivo
Franklin D. Roosevelt, američki predsjednik nakon potpisivanja New Deala, dokumenta koji je otvorio put ukidanju prohibicije

Nacrtaj mi krigl
Najnovije iz kategorije Zagrebačka pivovara