Pivnica.net
Banner

Australija

Bogoslužjem protiv duplog aršina

P. N.   |   21.01.2022.     798

Bogoslužjem protiv duplog aršina

Australski bar Lord Gladstone u Sydneyju na jedan dan će se pretvoriti u – crkvu. Razlog je taj što je australska vlada zabranila plesanje i pjevanje u ugostiteljskim objektima, dok su u crkvama takve aktivnosti i dalje dopuštene. Zato gazde žele bogoslužjem u svom lokalu upozoriti na dvostruki aršin vlasti.

I prošle je godine ovaj lokal proveo zanimljivu akciju – promijenio je ime u The Lord Jabstone, želeći motivirati ljude na cijepljenje protiv bolesti covid-19. Sada će (u nedjelju 23. siječnja) ova pivnica na jedan dan postati „navodno sveto mjesto“ po imenu The Gladsong Hotel.

„Zabrana pjesme i plesa u zatvorenim prostorima s iznimkom crkvenih okupljanja? Predstavlčjamo vam najnoviju i najpopularniju vjersku instituciju u Sydneyju,“ izjavili su u svom satiričnom priopćenju vlasnici pivnice kojima se dupli aršin australskih vlasti nimalo ne sviđa.

Dok vjerske ustanove mogu organizirati i glazbene festivale, kao što se to u Australiji nedavno desilo, barovi i pivnice moraju se držati restriktivnih epidemioloških mjera, donesenih s ciljem suzbijanja pandemije koronavirusa.

U nedjelju 23. siječnja u lokalu će se tako održati akcija, koju vlasnici objekta zovu bogoslužjem. „Dođite ispovijedati svoje grijehe i pomazati se najsvetijom vodom, Gladdy lagerom, koji točimo toga dana,“ zove gostionica svoje goste i najavljuje i nastup glazbenog ansambla, ali bez pjevača.

„Uistinu je nepravedno donijeti pravila koja vrijede samo za nekoga. Inače nisam baš neki veliki vjernik, ali volim živu glazbu,“ izjavio je vlasnik ugostiteljskog objekta Mitchell Crum. „Inače, sve druge epidemiološke mjere dosljedno provodimo. I uz njih će to biti poštena zabava,“ objavio je lokal najavljujući događaj na društvenim mrežama.

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Australija