NOVA EDICIJA PIVOVARE MEDVEDGRAD

Biskupske jake snage

  Medvedgrad         P. N.         19.03.2024.
Biskupske jake snage

Danas je svjetlo dana ugledalo novo pivo Pivovare Medvedgrad, još jedan sezonski specijal, koji nosi ime Strossmayer i prvi je u novopokrenutoj ediciji piva u stilu belgian dark strong ale. Riječ je o jakom, kompleksnom, slatkastom tamnom pivu s okusom smokava, grožđica, šljiva i banana.

Nakon edicije Sveti Martin, barley winea s 10,3 posto alkohola, kojem svake godine bačve u kojima odležava daju malo drugačiji štih, te Gavrana, russian imperial stouta (10,5 % ABV), koji će se od izdanja do izdanja također razlikovati u nijansama, stiže još jedna Medvedgradova edicija koja se puni u male boce, jer se odlikuje značajnim udjelom alkohola od lijepih 9,7 posto – belgian dark strong ale Strossmayer, nazvan dakle po glasovitom đakovačkom biskupu i hrvatskom političaru, osnivaču važnih znanstvenih ustanova i meceni koji je značajnim iznosima pomagao utemeljenje i djelovanje raznih institucija.

Novo pivo dostupno je od danas, a uz njegovo pojavljivanje Pivovara Medvedgrad izdala je ovo priopćenje:

STROSSMAYER

Belgian strong dark ale – Alc 9,7% - IBU 28

Još jedan jaki specijal koji se čuva u maloj boci... Dame i gospodo, predstavljamo vam Strossmayer, Belgian dark strong ale: jako, kompleksno, slatkasto, tamno pivo! U okusu se isprepliću note suhih smokava, grožđica, šljiva te suptilna nota banane.

Baš kao Gavran i Pivo Svetog Martina, i ovo pivo stvoreno je za polagano ispijanje i uživanje!

Od danas ga potražite u webshopu  pivovara-medvedgrad.hr/zamado, Pivnicama Medvedgrad i kod naših partnera. Najnovije iz kategorije Medvedgrad
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće