Bira se plakat Oktoberfesta

  Oktoberfest         P. N.         29.01.2023.
Bira se plakat Oktoberfesta

Prosinac i siječanj u Münchenu tradicionalno prolazi u velikom poslu prikupljanja radova na natječaj za službeni motiv p0lakata slijedećeg izdanja Oktoberfesta. Osim na plakati izabrani se motiv tiska i na službenim suvenirima najvećeg svjetskog pivskog festivala, od majica, šalova, vrčeva, krigli, čaša, šalica pa do magneta za frižider i otvarača za pivo.

Oktoberfest je prvi put službeni plakat dobio 1952. godine i od tada se bira svake godine, a već poprilično dugo princip je ovakav – organizator festivala Grad München raspisuje pozivni natječaj za učenike i studente umjetničkih škola i fakulteta, potom između svih pristiglih radova građani putem službene web stranice grada biraju 30 najboljih po svom ukusu, a između 30 finalista najbolje bira stručno povjerenstvo, proglašavaju najbolji rad koji ide na službene suvenire, a dodjeljuje još i nagrade za drugo i treće mjesto.

Dok ovo čitate posjetitelji gradske web stranice odabrali su finaliste, među kojima smo mi odabrali svojih osam favorita i njih možete vidjeti u našoj galeriji, a u narednim tjednima komisija će dati svoj sud. I glasači se nagrađuju za svoj trud – dobivaju rezervacije za stolove na Oktoberfestu ove godine. Nagradu – po pet mjesta u Ratsboxu u šatoru Schottenhamel dobiva dvoje najsretnijih glasača.

Za one koji žele znati više:

Oktoberfestu nostalgični plakat

Tagovi

Pivo   Oktoberfest   plakat   natječaj   izbor   komisija  


Najnovije iz kategorije Oktoberfest
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće