Bezalkoholni uljezi

  Pivo u stihu i prozi         Denis Vidović         21.02.2022.
Bezalkoholni uljezi

U našoj rubrici Pivo u stihu i prozi mogli ste se uvjeriti kakve su sve pohvale pjenušavoj tekućini i uopće piću i pijenju u stanju ispisati majstori pera. Mnogi i premnogi od njih prepisivali su iz vlastitog života. Vjerovali ili ne, o piću mogu sjajno i duhovito pisati i potpuni trezvenjaci. Evo živog primjera.

Denis Vidović sisački je aforističar, koji je apsolutni apstinent, a ima sjajna zapažanja o alkoholu, koja i ovdje navodimo. Denis ne piše samo aforizme – autor je i pjesama (posebno haiku), pripovijedaka, pa i jednog romana, ali u aforizmu je – rekli bismo – najjači, a u ovom malom izboru iz njegova opusa u to se možete i sami uvjeriti:

Živim prilično boemski. Neprestano miješam čajeve.

Krv nije voda, a kamoli mineralna.

Kad sam zaista utučen, utjehu potražim u boci. Jogurta.

Termosicu s vrućom čokoladom obavezno stavim u škarnicl kako ne bih dovodio u neugodnu situaciju društvo oko mene.

Iako ja jedini nikad nisam pio alkohol, roditelji mojih prijatelja nisu im branili da se igraju sa mnom. 

-Ti stalno piješ to pivo!

-Uff, kad sam zadnji put popio pivo...Ni ne sjećam se.

-Ne sjećaš se jer piješ!

-Čega se ne sjećam?

-Eto vidiš! O tome ti pričam! Piće, piće!

-Može. Pivo, molim te."

-Jesi ikad bio u Kiseljaku?

-Šta bio? Pio ga!

-Ne pušiš!  Ne piješ! Ne drogiraš se…

-Dobro, nećemo sad pretjerivati.

„Ne pije?! Uopće!? Nikad od Denisa Vidovića pravog pisca!“

CHARLES BUKOWSKI (1952.)

1402., Južna Amerika, Asteci cugaju vrući xocolatl ispred dućana…

-Eeee, u vinu je istina!

-Joj ne laprdaj, nego si natoči još čokolade, pića bogova!

-Sviđaš mi se. Što kažeš da nekad odemo na zeljanicu?

-Misliš, na piće?

-Dakle, ne?

DENIS VIDOVIĆ hrvatski je pisac i humorist. Rođen je 21. studenog 1988. godine u Sisku. Sa sedamnaest godina počinje pisati haiku poeziju. Također piše i priče, pjesme, aforizme, recepte, kolumne, putopise te izrađuje plakate kojima komentira svoju svakodnevicu. Njegovi su tekstovi objavljivani na internetskim portalima („Lola“, „Kvaka“, „PS-portal“, „ZG-kult“), te u književnim časopisima („Alternator“, „Riječi“, „Književne vertikale“, magazinu „Uh!Aha“,) te u zbornicima („Aforizmi i aforističari 17“ i „Dok vlakovi prolaze“). Istaknuti je član sisačke poetske tribine „Zalogaj poezije“, kojoj je, uostalom, nadjenuo i ime. Dobitnik je priznanja „Književni pleter Sisačko-moslavačke županije za najbolje prozno ostvarenje“ za priču „Potvrda o nekažnjavanju“. Dosad su mu objavljeni knjige: zbirka aforizama „Podilaženje lijenosti“ i roman „Normalni ljudi“. U pripremi mu je nova zbirka aforizama i zbirka priča i dramskih igara koje čekaju nakladnika i tisak.

Ako vas zanimaju knjige ili uopće rad pisca i humorista Denisa Vidovića, možete mu se obratiti e-mailom na adresu: denis2015sisak@gmail.comNajnovije iz kategorije Pivo u stihu i prozi
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće