Bey Bier, njemačko pivo s turskom dušom

  Europa         P.N.         24.05.2009.
Bey Bier, njemačko pivo s turskom dušom

Kad udružite njemačko umijeće kuhanja piva i turski način života, rezultat je izvanredno pivo – Bey Bier. Riječ je o potpuno novoj pivskoj marki, koja se proizvodi striktno po Zakonu o čistoći (Reinheitsgebotu). Ciljani konzumenti su Turci koji žive u Njemačkoj, prvenstveno mlada generacije do 35 godina života. Sve to pomalo čudi, jer poznato je da u islamskoj kulturi alkohol nije dopušten, ali stvari se mijenjaju.Iza ovog proizvoda stoji Maksem d.d., mlado poduzeće u području proizvodnje pića, poznato po cisternama turskog sustava za snabdijevanje vodom sa znakom tornja Galata iz istambulske četvrti Beyoglu. Upravo taj dio grada ispirirao je kreatore Bey piva. To je nova četvrt, pro-zapadno orijentirana, koja je postala je samo trendovski dio grada, nego i središte turskog noćnog života. Upravo to je poveznica koja preko piva spaja Njemačku i Tursku. Kako ističe poslovođa u pivovari Bünyamin Türksoy, šezdeset posto Turaka koji žive u Njemačkoj, prihvatili su zapadne vrijednosti, pa tako i rado piju pivo. Upravo na njih računalo se pri kreiranju ovog piva.

Pivo ima blagi okus i vrlo malo gorčine. Ima 4,9 posto alkohola i puni se u posebno dizajnirane 0,33 boce. Tvrtka planira iduće godine izgraditi veliku pivovaru u Dortmundu, gdje će se ubuduće kuhati Bey pivo. Računaju da će ne samo osvojiti njemačko tržište, nego i svoje pivo izvoziti u – Tursku.Najnovije iz kategorije Europa
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće