FESTIVAL SVIH FESTIVALA

Besplatna voda na Wiesnu

  Oktoberfest         P. N.         10.07.2023.
Besplatna voda na Wiesnu

Na pivskim festivalima organizatori obično preporučuju da se uz pivo piju i dovoljne količine vode, jer to osigurava potrebnu hidrataciju organizma pa i smanjuju utjecaj alkohola. Osim na Oktoberfestu, gdje se voda može dobiti samo flaširana i skupa. Kao što je sve skupo na fešti svih pivskih fešta. Sve do sada.

Gradonačelnik Münchena Dieter Reiter, naime, ovih dana lobira za postavljanje punktova za besplatnu pitku vodu na (pre)golemom festivalskom prostoru. Mogu li se posjetitelji nadati tome već ove godine?

Cijene piva i pića na Oktoberfestu u Münchenu su svake godine sve više i više pa sada gradsko vijeće želi osigurati da posjetitelji mogu besplatno dobiti pitku vodu, piše dnevnik Münchner Merkur, pozivajući se na agenciju DPA. „Ako je moguće, to bi se trebalo dogoditi već na Oktoberfestu 2023.“, stoji u zajedničkom prijedlogu parlamentarnih klubova SPD/Volt, CSU/Slobodni glasači, Zelena/Ružičasta lista i FDP/Bavarska stranka.

Prema njihovu zahtjevu, Odjel za gospodarstvo trebao bi zajedno s općinskim komunalnim poduzećima postaviti punktove za besplatnu pitku vodu. O tome je izvijestilo nekoliko medija. Bila je to prava ideja u pravo vrijeme, pohvalio je ovu inicijativu gradonačelnik Dieter Reiter (SPD). „Mislim da je upravo to pravi put na Oktoberfestu.“ Baš nedavno, na ljetnom festivalu domaćina u središtu Münchena, Reiter je osudio visoke cijene vode na Oktoberfestu, ali i drugdje u ugostiteljstvu.

Oktoberfest se održava od 16. rujna do 3. listopada.

Litreni vrč (Maß) piva stajat će između 12,60 i 14,90 eura, u prosjeku 14,18 eura. Prosječna cijena litre stolne vode u pivskim šatorima Wiesn je 10,04 eura, u usporedbi s 9,67 eura prošle godine.

S obzirom na opća poskupljenja, ove su godine nažalost poskupjela i pića na Oktoberfestu, stoji u priopćenju. „Ali Wiesn bi trebao ostati narodni festival za sve.“

Besplatna voda bila bi posebno korisna za mlade ljude, obitelji ili starije osobe koji se žele sastati u Wiesnu, voziti se na vrtuljku ili samo prošetati festivalskim prostorom bez posjeta šatoru. „Veliki festivali već imaju vrlo dobra iskustva sa sličnim ponudama - stanovnici Münchena također bi trebali imati koristi od toga.“

Tagovi

Pivo   Oktoberfest   voda   ciijena   skupoća  


Najnovije iz kategorije Oktoberfest
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće