Pivnica.net
Banner

Festivali

Beeraj pjenušavo u Supetru

P. N.   |   05.05.2023.     2268

Beeraj pjenušavo u Supetru

Proizvođači piva, i on i veliki, i oni mali, i oni koji pivo kuhaju hobistički za svoj gušt ususret ljetu i lijepom vremenu ubacuju u višu brzinu i pripremaju festivale raznih vrsta. Više ih je najavljeno za svibanj, još više za lipanj i srpanj, a prva dva od njih održat će se sutra. To je Craft beer festival Beer'aj Fest u Supetru i homebrew natjecanje SMASH u Splitu.

Manifestaciju u Supetru organizira tamošnja turistička zajednica, koja pivopije poziva ovom objavom na društvenim mrežama:

BEER'AJ FEST

Ove će subote, 6. svibnja 2023. od 20:00h supetarska Riva biti u znaku craft piva.

U organizaciji Turističke zajednice Grada Supetra po prvi put na supetarskoj će Rivi, točnije na predjelu Ratac, biti prvi BEER'AJ FEST, festival craft piva.

Na ovom će se malom al za Supetar velikom i značajnom festivalu predstaviti pivovare Tap B, Familia i Sinjska pivovara (Udruga Dalmatinskih pivara), a da bi piva bolje išla potrudit će se Barbaross barbecue koji će pripremat sočne hamburgere.

Uz pivo i hamburgere naravno ide i dobra glazba, a na prvom BEER'AJ FESTU pravu će feštu učinit "Čuvari svirala".

Ovu našu supetarsku pivsku priču uljepšat će supetarski brijači koji će od 18:00 do 20:00h šišati i oblikovati brade i frizure našim umirovljenicima.

Eto, još jedan dokaz kako pivo, spiza i glazba uvijek mogu imat onu humanitarnu notu.

Uzdravlje van i bravo za TZG Supetra!

E, sad – Supetar nije velik, ali je lako dostupan  trajektom iz Splita, samo – što bi netko iz Splita išao na Brač popiti dobro pivo u lijepoj festivalskoj atmosferi, kad i u samom Splitu isti dan također ima pivski festival? U Murphyjevom zakoniku ima jedna fora, zove se Johnsonov drugi zakon, koja kaže Kad se nakon tri mjeseca organiziraju tri pivske manifestacije, sigurno se održavaju isti dan. I stvarno – splitski festival, o kojem smo i mi pisali najavljujući ga, traje dva dana – danas i sutra, s tim da danas svoja piva toče craft pivovare, a sutra se proglašavaju najbolja piva pristigla na homebrew natjecanje SMASH.

Za one koji žele znati više:

Dvostruki pivski praznik

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Festivali