ZANIM LJIV FESTIVAL U SPLITU

Beer đir – Štorije oʼ pive

  Festivali         P. N.         09.10.2023.
Beer đir – Štorije oʼ pive

Štorije o' pive osvajaju Split: Festival piva uz koncerte, degustacije i vrhunsku zabavu. Zaboravite Oktoberfest, Štorije o' pive su hit jeseni! Tako organizatori govore o novom splitskom festivalu koji je upravo u tijeku – traje od 5. do 15. listopada. 

U sklopu Mjeseca gastronomije, na lokaciji Kolur - Zvončac, održava se Beer đir - Štorije o' piva, festival zbog kojeg je Split od 5. do 15. listopada, nezaobilazna destinacija ljubitelja najpopularnijeg pića na svijetu.

- Više od 50 lokalnih i svjetskih pivskih brendova, Splićanima prezentira raznolike okuse, kakve do sada nisu mogli probati pod Marjanom. Na otvaranju festivala nastupila je grupa Vatra. Ulaz je svaki dan i za sve koncerte biti potpuno besplatan! - poručili su organizatori, a prenosi Dalmatinski portal.

Osim degustacije piva, posjetitelje očekuje cijeli niz aktivnosti poput Pinela & piva, pub kvizova i beer boćališta. Nastupit će lokalni proizvođači, iz Udruge Dalmatinskih pivara, predstavit će domaće pivovare i pripremiti različita zabavna iznenađenja, zbog čega se Beer Đir idealno uklopio u Mjesec gastronomije, koji organizira Turistička zajednica grada Splita.

- Drago mi je što po prvi puta u Splitu imamo i festival Beer đir - Štorije o' pive u kojem će uživati naši sugrađani i gosti. Dodatnim sadržajima Mjeseca gastronomije obogaćujemo ponudu Splita i nakon vrhunca turističke sezone - poručila je direktorica Turističke zajednice grada Splita, Alijana Vukšić.

Program Mjeseca gastronomije nastavlja se festivalom Taste the Mediterranean koji će do 8. listopada okupiti kulinarsku kremu svijeta, a završit će manifestacijom Grand Gourmet tijekom koje je, od 14. do 18. studenog, organizirano međunarodno natjecanje konobara, barmena, barista i ugostiteljskih objekata.

- U sklopu „20 dana splitskih restorana“, predstavit ćemo vrhunac gastro ponude našeg grada, organizirajući večere u najboljim splitskim restoranima po promotivnoj cijeni od 25 € po osobi. Jedna od posebnih manifestacija bit će Štorije o' slatkega, koja će okupiti najbolje slastičare kako bi građanima i turistima prezentirali autohtone splitske kolače i torte - zaključila je direktorica Turističke zajednice grada Splita.

Splićane tijekom drugog Mjeseca gastronomije očekuje i Sajam vina i domaćih proizvoda, Match Race cooking, cocktail & tourism - natjecanje učenika, vinske edukacije Saše Špiraneca te brojna druga događanja.

Sve detalje bogatog programa možete pronaći ovdje.

Tagovi

Pivo   beer   Split  


Najnovije iz kategorije Festivali
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće