Pivnica.net
Banner

Austrija

Bečki Wiesn duži i jeftiniji

P. N.   |   07.05.2022.     326

Bečki Wiesn duži i jeftiniji

U isto vrijeme kada i u Münchenu, krajem rujna i početkom listopada, bit će dindrlice i lederhose glavni modni detalji i u Beču i to iz istog razloga – pivskog festivala koji čak nose i isto ime od milja – Wiesn. Münchenski festival je, naravno, Oktoberfest, kojem domaći govore Wiesn, dok se onaj bečki službeno zove Kaiser Wiesn.

Tu sličnosti, međutim završavaju, a organizatori bečkog festivala hvale se da jedna od bitnih razlika ide njima u korist, a to je jeftinije pivo nego u Münchenu – litreni vrč piva u bečkom Prateru neće prijeći iznos od 12 eura, obećavaju. Na münchenskom Oktoberfestu pivo će ove godine stajati od 12,50 do 13,60 eura.

Inače se u normalnim okolnostima u slavnom bečkom parku sve vrti oko Riesenrada, znamenitog ogromnog panoramskog kotača iz 1897. godine, no ove jeseni sve će se vrtjeti oko piva, odnosno pivskog festivala Kaiser Wiesn, koji će osim jeftiniji biti i za jedan dan duži od svog slavnog bavarskog imenjaka – trajat će od 22. rujna do 9. listopada, dakle 18 dana, u odnosu na münchenskih 17 (17. rujna do 3. listopada).

Pivo festivala bit će specijal Kaiser Wiesn, koji kuha pivovara Gösser, a za slasne zalogaje pobrinut će se austrijski proizvođači Wiesbauer i Wojnar’s. Na prostoru od 20 tisuća četvornih metara bit će tri festivalska šatora u kojima će posjetitelji moći pratiti bogat kulturni program s koncertima raznih glazbenih žanrova a na preostalom prostoru bit će bezbroj gastronomskih štandova. Organizatori poseban poziv upućuju obiteljima s djecom za koju se priprema velik broj atraktivnih sadržaja.

Ulaz u šator na večernje programe se naplaćuje, a preko dana je besplatan.

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl
Najnovije iz kategorije Austrija