Pivnica.net
Banner

Pivo u stihu i prozi

Bajke za odrasle

P. N.   |   21.12.2021.     716

Bajke za odrasle

Češke pivske bajke (České pivní pohádky), nova knjiga, izašla u nakladničkoj kući Pointa u Pragu, trebala bi se naći na policama svakog pravog pivskog fajnšmekera. Pod uvjetom da zna češki, naravno. No, i takvi će, ako knjigu već nisu nabavili, morati pričekati da bi se domogli svog primjerka. Prvo je izdanje, naime, već rasprodano.

„Knjiga sadrži osam bajki u kojima dobro pobjeđuje žeđ,“ najavljivali su knjižari krajem studenoga, kad je knjiga objavljena. Autorski dvojac čine Jiří Vávra i Michaela Vávrová, brat i sestra, koji su svoju knjigu posvetili „svom ocu, zbog njegove srčane ljubavi prema pivu i svojoj majci, koja mu tu ljubav nije branila“.

„Ove će se bajke svidjeti prvenstveno odraslima,“ pisali su mediji i najavljivali pjenušave naslove iz knjige: O tri male pivice, Boco, van iz gajbe! O hrabrom pivopiji, Pivopija iz Točionika, Supruga u carstvu Piva, O Pivanoviću, Anđeo u pjeni i O Dobropiloviću i ukletoj Mladini.  

Autori su računali da će ova knjiga biti odličan poklon za predstojeće blagdane, što je očito i bio, pa su svi tiskani primjerci razgrabljeni u samo nekoliko tjedana. No, oni koji su ostali bez ove mogućnosti knjigu će svom omiljenom pivopiji moći pokloniti uz neki drugi blagdan, jer slijedeće izdanje bit će tiskano tek početkom slijedeće godina.

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Pivo u stihu i prozi