Pivnica.net
Banner

Srbija

Amstel odsad i u Srbiji

P.N.   |   16.06.2009.     5565

Amstel odsad i u Srbiji
U Srbiji se odnedavno proizvodi i poznata pivska marka Amstel. Kako je za medije izjavio Francois Xavier Mahot, generalni direktor Ujedinjenih srpskih pivara, nastalih udruživanjem nizozemskog Heinekena i turskog Efesa. Ova je kompanija lani kupila srpsku pivovaru MB u Novom Sadu i u njoj se od kraja ožujka proizvodi Amstel. Inače, Ujedinjene pivare Srbije uložile su prošle godine petnaest milijuna eura u srpsko pivarstvo.
Investiralo se uglavnom u opremu za proizvodnju piva, a trend ulaganja nastavlja se i dalje do ispunjenja plana od pedeset milijuna eura.
Amstel se već proizvodi u Rumunjskoj i Bugarskoj, a u Grčkoj je to najprodavanija marka piva. Srpski Amstel prodavat će se i na tržištu Crne Gore, a proizvodi se u nepovratnoj staklenoj boci od 0,33 litre i povratnoj politrenoj boci, potom u limenkama i u bačvama za točenje u ugostiteljskim objektima. Kako iz kompanije obećavaju, zadržat će se proizvodnja lokalnih marki piva, poput Pils Plusa, a za potrošače kojima je važna cijena piva proizvodi se Zaječarsko pivo.
Uz početak proizvodnje Amstela u Srbiji, priređeni su Amstel dani u beogradskoj ulici Đure Jakšića, koja je dobila poseban šlif Amsterdama, grada izu kojeg ovo pivo potječe. Ulicu su preplavili žongleri, hodači na štulama, pantomimičari, slikari, glazbenici a za posjetitelje je priređeno i niz iznenađenja.

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Srbija